Utolsó frissítés: 24/01/2019

Az Ön szülei

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az Egyesült Királyság egyelőre az EU teljes jogú tagja marad, az uniós jogok és kötelezettségek pedig továbbra is teljes mértékben vonatkoznak az országra.

Ha Ön valamelyik EU-tagország állampolgára, és egy másik uniós országba költözik, hogy ott éljen, dolgozzon vagy tanuljon, az uniós szabályok megkönnyítik, hogy családtagjai csatlakozhassanak Önhöz. Oldalainkon tájékozódhat arról, hogy szülei milyen feltételekkel követhetik Önt az új lakóhelye szerinti országba.

Ha azonban Ön olyan uniós polgár, aki nem költözik másik EU-országba, hanem abban az uniós országban él, amelynek állampolgára, akkor egyedül hazájának nemzeti jogszabályai irányadóak szülei odaköltözésére.

Ön dolgozik, nyugdíjas vagy saját anyagi forrásaiból él?

Ha Ön dolgozik, nyugdíjas vagy saját forrásból rendelkezik az önfenntartáshoz szükséges anyagi javakkal, szüleire ugyanazok a feltételek vonatkoznak, mint a házastársra és gyermekekre.

Itt utánanézhet a szabályoknak:

Ön tanulmányokat folytat?

Ha Ön diák, szülei a távolabbi rokonokra vonatkozó feltételekkel csatlakozhatnak Önhöz.

Itt utánanézhet a szabályoknak:

EU-jogszabályok

Részletesebben szeretne tájékozódni az egyes országokban érvényes szabályokról?

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: