Utolsó frissítés: 27/05/2020

Fogyasztói szerződések és garanciák

Önt is érinti a brexit?

Az eladó és a vevő között létrejött szerződésnek a tisztességesség és az átláthatóság tekintetében ki kell elégítenie bizonyos követelményeket az uniós jog értelmében. A szerződés nem tartalmazhat tisztességtelen feltételeket. Nézzen utána, hogyan biztosíthatja, hogy vállalkozása maradéktalanul megfeleljen a fogyasztóvédelmi törvényeknek.

Tájékozódjon arról, hogy értékesítés után vásárlói felé milyen kötelezettségei vannak, illetve Önt milyen felelősség terheli (például a 14 napos elállási időszak online, üzlethelyiségen kívül vagy távolból értékesített termékek esetében). Olvassa el, hogy az egyes EU-tagországok hogyan szabályozzák a kötelező szavatosságot és a kereskedői jótállást.

Előfordulhat, hogy Önt terheli a felelősség, ha az Ön által értékesített termék hibás. Érdemes utánanéznie, hogyan tudja bejelenteni a gyaníthatóan hibás terméket. A RAPEX adatbázisban megtalálhatók mindazok a termékek, melyeket a hatóságok vagy a gyártók biztonsági aggályok miatt kivontak a piaci forgalomból.

Oldal megosztása: