Utolsó frissítés:: 11/04/2019

Fogyasztói szerződések és garanciák

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Az eladó és a vevő között létrejött szerződésnek a tisztességesség és az átláthatóság tekintetében ki kell elégítenie bizonyos követelményeket az uniós jog értelmében. A szerződés nem tartalmazhat tisztességtelen feltételeket. Nézzen utána, hogyan biztosíthatja, hogy vállalkozása maradéktalanul megfeleljen a fogyasztóvédelmi törvényeknek.

Tájékozódjon arról, hogy értékesítés után vásárlói felé milyen kötelezettségei vannak, illetve Önt milyen felelősség terheli (például a 14 napos elállási időszak online, üzlethelyiségen kívül vagy távolból értékesített termékek esetében). Olvassa el, hogy az egyes EU-tagországok hogyan szabályozzák a kötelező szavatosságot és a kereskedői jótállást.

Előfordulhat, hogy Önt terheli a felelősség, ha az Ön által értékesített termék hibás. Érdemes utánanéznie, hogyan tudja bejelenteni a gyaníthatóan hibás terméket. A RAPEX adatbázisban megtalálhatók mindazok a termékek, melyeket a hatóságok vagy a gyártók biztonsági aggályok miatt kivontak a piaci forgalomból.

Oldal megosztása: