Utolsó frissítés: 16/10/2019

Vállalkozásindítás

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Ha céget szeretne alapítani, vagy ha vállalkozásának üzleti tevékenységét más uniós ország(ok)ra (ebben az esetben a 28 uniós tagállam + Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc) is ki szeretné terjeszteni, könnyen tájékozódhat az adott országban hatályos szabályokról, ha felvilágosításért fordul a kérdéses tagállam kapcsolattartó pontjához .

Cégalapítás az EU különböző tagországaiban:

Ország kiválasztása

* A tagállami hatóságok még nem bocsátották rendelkezésünkre a vonatkozó információkat.

Mik a lehetőségei?

EU-tagország állampolgáraként Önnek joga van:

Követelmények

A vonatkozó követelmények és feltételek országonként különböznek, de az EU arra ösztönzi a tagállamokat, hogy a cégalapítással kapcsolatban bizonyos alapvető kívánalmaknak egységesen feleljenek meg:

Finanszírozás és támogatás

Az induló vállalkozások több uniós alapból is többletforráshoz juthatnak. Ha szeretne behatóan tájékozódni arról, melyik alapból érdemes támogatást igényelnie, látogasson el a Startup Europe Cluben honlapjára, és tekintse át a finanszírozási lehetőségeketen.

A Startup Europe Partnerségen platform is segítségére lehet vállalkozásának beindításában, illetve bővítésében. 

Ha szeretné, hogy üzleti projektje nagyobb ismertségre tegyen szert, tegye közzé a Beruházási Projektek Európai Portálján. A portálon arra is lehetősége van, hogy kapcsolatba lépjen potenciális nemzetközi befektetőkkel.

DigitaliseSME projekt

Az uniós finanszírozású DigitaliseSME projekt az európai kis- és középvállalkozások és közepes piaci tőkeértékű vállalatok digitális átalakítását támogatja.

Ha vállalkozása vagy vállalata ebbe a kategóriába tartozik, Ön is segítséget kérhet a projekt keretében egy másik uniós országban élő digitális szakértőtől. A digitális szakértő segít az Ön cége aktuális üzleti igényeinek megfelelő, hatékony digitális megoldásokat kidolgozni.

A digitális szakértő egy hónapon keresztül áll az Ön rendelkezésére, és ebből legalább két hetet az Ön cégénél tölt majd. Anyagi juttatást kap a DigitaliseSME projekt keretében, de szállásáról és ellátásáról a cégnél töltött két hét alatt Önnek kell gondoskodnia.

További információkért látogasson el a DigitaliseSME projekt honlapjáraen

Lásd még:

Kapcsolódó témák

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Egyablakos ügyintézési pontok

Tagállami információk azoknak, akik üzleti tevékenységeiket ki szeretnék terjeszteni egy másik uniós országra

Helyi vállalkozástámogatás

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: