Tarkistettu viimeksi: 11/05/2022

Yrityksen perustaminen

Jos haluat perustaa yrityksen tai laajentaa yritystäsi toiseen EU-maahan (Tässä tapauksessa EU:n 27 jäsenmaata), käytä apunasi kohdemaan verkkoasiointipistettä<label id="yeb_label_open_external_link" language="fi">Linkki johtaa toiselle sivustolle</label> . Sieltä saat tietoa kyseisen maan säännöistä ja muodollisuuksista.

Tietoa yrityksen perustamisesta eri EU-maissa:

Onko sinulla kysyttävää jostakin maasta?

EU-kansalaisen oikeudet yrittäjänä

Jokaisella EU-kansalaisella on oikeus

Vaatimukset

Yrityksen perustamisen vaiheet ja vaatimukset vaihtelevat maittain. EU haluaa helpottaa yritysten perustamista, ja se on asettanut jäsenmaille seuraavat tavoitteet:

Rahoitus ja tukipalvelut

EU:lla on uusille yrityksille useita eri tukimuotoja, joihin voi tutustua Startup Europe Club en -sivustolla. Tarkempaa tietoa on rahoitusmahdollisuuksia en esittelevällä sivulla.

Yrityksen kehittämiseen ja laajentamiseen saa apua Startup Europe Partnership en -portaalista. 

Jos haluat toiminnallesi laajempaa näkyvyyttä, voit rekisteröidä hankkeesi Euroopan investointihankeportaaliin. Portaalin kautta voi saada yhteyden myös kansainvälisiin sijoittajiin.

Ks. myös:

Katso myös

Tarvitsetko apua?

<span>Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi</span>

Keskitetyt asiointipisteet

Yritystoiminnan aloittaminen toisessa EU-maassa – kansalliset asiointipisteet

Paikalliset yritystukipalvelut

Onko sinulla kysyttävää yritystoiminnasta yli maiden rajojen, esimerkiksi viennistä tai toiminnan laajentamisesta toiseen EU-maahan? Enterprise Europe Network -verkoston kautta voit saada maksutonta neuvontapalvelua.

Lisää neuvontapalveluja

Jaa tämä sivu: