Tarkistettu viimeksi: 29/07/2020

Yrityksen perustaminen

Brexitin vaikutukset

Jos haluat perustaa yrityksen tai laajentaa yritystäsi toiseen EU-maahan (EU-maalla tarkoitetaan tässä tapauksessa EU:n 28:aa jäsenmaata sekä Islantia, Liechtensteinia, Norjaa ja Sveitsiä.), käytä apunasi kohdemaan verkkoasiointipistettä . Sieltä saat tietoa kyseisen maan säännöistä ja muodollisuuksista.

Tietoa yrityksen perustamisesta eri EU-maissa:

Valitse maa

* Kansalliset viranomaiset eivät ole toimittaneet tietoa

EU-kansalaisen oikeudet yrittäjänä

Jokaisella EU-kansalaisella on oikeus

Vaatimukset

Yrityksen perustamisen vaiheet ja vaatimukset vaihtelevat maittain. EU haluaa helpottaa yritysten perustamista, ja se on asettanut jäsenmaille seuraavat tavoitteet:

Rahoitus ja tukipalvelut

EU:lla on uusille yrityksille useita eri tukimuotoja, joihin voi tutustua Startup Europe Cluben -sivustolla. Tarkempaa tietoa on rahoitusmahdollisuuksiaen esittelevällä sivulla.

Yrityksen kehittämiseen ja laajentamiseen saa apua Startup Europe Partnershipen -portaalista. 

Jos haluat toiminnallesi laajempaa näkyvyyttä, voit rekisteröidä hankkeesi Euroopan investointihankeportaaliin. Portaalin kautta voi saada yhteyden myös kansainvälisiin sijoittajiin.

Ks. myös:

Muita vastaavia aiheita

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi

Keskitetyt asiointipisteet

Yritystoiminnan aloittaminen toisessa EU-maassa – kansalliset asiointipisteet

Paikalliset yritystukipalvelut

Onko sinulla kysyttävää yritystoiminnasta yli maiden rajojen, esimerkiksi viennistä tai toiminnan laajentamisesta toiseen EU-maahan? Enterprise Europe Network -verkoston kautta voit saada maksutonta neuvontapalvelua.

Jaa tämä sivu: