Ultima verificare: 26/04/2019

Înființarea unei întreprinderi

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Începând cu data de 30 martie 2019, legislația UE va înceta să se aplice Regatului Unit, cu excepția cazului în care un acord de retragere ratificat stabilește o altă dată sau Consiliul European și Regatul Unit decid în mod unanim să prelungească perioada de negociere de doi ani. Informații suplimentare despre consecințele juridice pentru întreprinderi:

Dacă doriți să înființați o întreprindere nouă sau să vă extindeți afacerea în altă țară din UE, trebuie să cunoașteți normele aplicabile în țara respectivă și să luați legătura cu punctul național de contact relevant.

Aflați de unde trebuie să începeți pentru a înființa o întreprindere în diverse țări din UE:

Alegeţi ţara

* Autorităţile naţionale nu au furnizat încă aceste informaţii

Ce puteți face?

Ca cetățean al UE aveți dreptul:

Cerințe

Cerințele variază de la o țară la alta. UE încurajează însă toate țările să îndeplinească anumite obiective pentru a facilita înființarea de întreprinderi. Printre aceste obiective se numără:

Finanțare și sprijin

Există mai multe fonduri ale UE disponibile pentru întreprinderile nou-înființate. Pentru a afla care dintre ele corespunde nevoilor dumneavoastră, vizitați Startup Europe Cluben și căutați oportunități de finanțareen.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă extinde și dezvolta afacerea, puteți utiliza și platforma Startup Europe Partnershipen

Pentru a spori vizibilitatea proiectului dumneavoastră de afaceri, îl puteți înregistra pe Portalul european pentru proiecte de investiții. Portalul vă permite și să intrați în contact cu potențiali investitori internaționali.

A se vedea și:

Teme conexe

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Ghișee unice

Cereți informații de la nivel național cu privire la extinderea activității într-o altă țară a UE.

Asistență locală pentru întreprinderi - Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Partajați această pagină: