Ultima verificare : 11/07/2018

Produse de asigurări

Societăţile de asigurări îşi pot vinde produsele peste tot în UE - fie deschizându-şi sedii în alte ţări, fie furnizându-şi serviciile peste graniţe, direct sau prin intermediari.

Prin urmare, puteţi compara preţurile de pe piaţa europeană pentru a alege produsele de asigurări convenabile (asigurare de viaţă, asigurarea locuinţei, asigurare auto etc).

Această posibilitate există doar în cazul asigurărilor private şi al pensiilor ocupaţionale, nu şi în cazul drepturilor de securitate socială şi al drepturilor privind pensia obligatorie care decurg din desfăşurarea activităţii profesionale.

Când achiziţionaţi produse de la un asigurator din altă ţară a UE, autorităţile de reglementare a asigurărilor din ţara respectivă şi cele din propria ţară trebuie să facă schimb de informaţii privind:

Majoritatea produselor de asigurări se vând cu ajutorul intermediarilor (brokeri, agenţi). Înainte de semnarea unui contract, aceştia au obligaţia de a vă furniza anumite informaţii esenţiale, printre care:

De asemenea, trebuie să precizeze clar, în scris:

Având la dispoziţie aceste informaţii, puteţi decide dacă poliţa de asigurări care vi se propune este potrivită pentru dumneavoastră.

Căutați informații despre normele aplicabile într-o anumită țară?

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: