Ultima verificare: 19/09/2018

Contabilitate

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Începând cu data de 30 martie 2019, legislația UE va înceta să se aplice Regatului Unit, cu excepția cazului în care un acord de retragere ratificat stabilește o altă dată sau Consiliul European și Regatul Unit decid în mod unanim să prelungească perioada de negociere de doi ani. Informații suplimentare despre consecințele juridice pentru întreprinderi:

Aflați dacă tipul dumneavoastră de întreprindere trebuie să respecte normele europene sau naționale în materie de contabilitate. Întreprinderile mici cu maximum 50 de angajați beneficiază de norme contabile simplificate. Aceste norme sunt chiar și mai simple în cazul microîntreprinderilor, în funcție de țara în care își au sediul.

Dacă dețineți o întreprindere cu sediul în UE cotată la bursă, conturile consolidate trebuie să fie pregătite în conformitate cu Standardele internaționale de raportare financiară (IFRS). Majoritatea țărilor UE permit utilizarea IFRS și pentru întreprinderile care nu sunt cotate la bursă. Întreprinderile din afara UE care fac comerț cu UE sunt încurajate să respecte IFRS sau standarde naționale echivalente.

 

Partajați această pagină: