Ultima verificare: 02/04/2022

Drepturi de ședere pentru lucrători

Aveți dreptul de a locui în țara din UE în care munciți ca angajat, ca persoană care desfășoară activități independente sau ca lucrător detașat.

Dacă vă pierdeți locul de muncă

Dacă vă pierdeți locul de muncă pe durata șederii în altă țară, puteți rămâne în continuare acolo, dacă:

Semnalarea prezenței și înregistrarea reședinței

În unele țări din UE, trebuie să vă semnalați prezența pe lângă autoritățile relevante într-un interval rezonabil de timp de la data sosirii. Dacă nu reușiți să faceți acest lucru, ați putea fi sancționat, eventual, cu o amendă.

Ca angajat în țara gazdă, ar trebui să vă înregistrați reședința pe lângă autoritatea relevantă (de obicei primăria sau secția locală de poliție) după primele 3 luni. Când vă înregistrați, obțineți un certificat de înregistrare. Acesta vă confirmă dreptul de a locui în țara gazdă.

Veți avea nevoie de:

Acestea sunt singurele documente pe care trebuie să le furnizați.

Reședința permanentă

Dacă ați locuit legal în altă țară din UE timp de 5 ani, continuu, îndeplinind condițiile de ședere, primiți automat dreptul de ședere permanentă. Aceasta înseamnă că puteți sta în țara respectivă cât timp doriți.

Continuitatea șederii nu este afectată de:

Vă puteți pierde dreptul de ședere permanentă dacă locuiți în afara țării pe o perioadă mai mare de 2 ani consecutivi.

Dreptul de ședere permanentă înainte de împlinirea celor 5 ani

Puteți obține dreptul de ședere permanentă în mai puțin de 5 ani dacă vă aflați într-una din următoarele situații:

Mi se poate cere să părăsesc țara sau pot fi expulzat?

Puteți locui în altă țară din UE atâta timp cât îndepliniți condițiile de ședere. În caz contrar, autoritățile naționale vă pot cere să părăsiți țara.

În cazuri excepționale, puteți fi expulzat din motive de ordine sau de securitate publică, dar numai dacă autoritățile pot dovedi că reprezentați o amenințare serioasă.

Cererea de părăsire a teritoriului sau decizia de expulzare trebuie să vi se comunice în scris. Ea trebuie să includă toate motivele invocate și informații privind căile de atac pe care le aveți la dispoziție și data până la care se poate contesta decizia în cauză.

Întrebări şi răspunsuri

Legislaţia UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: