Ultima verificare: 30/05/2022

Voluntariat – punctul de pornire

Corpul european de solidaritate

Dacă ai între 18 și 30 de ani, poți face voluntariat individual sau în echipă cu Corpul european de solidaritate, în țara de origine sau în străinătate. Corpul european de solidaritate oferă numeroase oportunități de voluntariat în multe domenii, de la tehnologii digitale la sănătate, mediu și multe altele. De asemenea, în cadrul Corpului european de solidaritate există proiecte de voluntariat în domeniul ajutorului umanitar, pentru tineri cu vârsta între 18 și 35 de ani. 

Cum poți găsi un proiect de voluntariat în cadrul Corpului european de solidaritate

Înscrie-te în Corpul european de solidaritate, urmând procedura de înregistrare online și indicând domeniile de activitate preferate. După înregistrare, organizațiile cu proiecte adaptate profilului tău te vor putea contacta. Odată înregistrat, poți să fii proactiv și să cauți singur oportunități în baza de date a organizațiilor acreditate, gestionată de Corpul de solidaritate sau să consulți agenția națională din țara ta.

Află mai multe despre proiectele de voluntariat oferite de Corpul european de solidaritate, despre serviciile de sprijin disponibile, precum și despre toți pașii care trebuie parcurși, de la înregistrare până la generarea certificatului de participare en la o activitate de voluntariat.

Află mai multe despre alte programe de voluntariat din țările UE.

Alegeţi ţara

Întrebări şi răspunsuri

Legislaţia UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: