Întreprinderi
Ultima verificare: 24/06/2022

Depunerea cererii pentru furnizarea permanentă de servicii

Dacă vă mutați pe termen lung în altă țară din UE și doriți să practicați acolo o profesie reglementată, va trebui să solicitați recunoașterea calificărilor profesionale.

Avertisment

Dacă sunteți medic, asistent medical generalist, moașă, medic stomatolog, farmacist, arhitect sau medic veterinar beneficiați de recunoașterea automată a calificărilor.

Ce documente trebuie să trimiteți

Pe lângă cererea pentru recunoașterea calificărilor profesionale, trebuie să trimiteți următoarele documente:

Ce se întâmplă cu cererea dumneavoastră

Odată ce ați trimis cererea și documentele justificative, autoritățile:

În cazul în care consideră că există diferențe substanțiale între cerințele pentru obținerea calificărilor în țara de origine și cerințele din țara gazdă, autoritățile v-ar putea cere să susțineți un test de aptitudini sau să efectuați un stagiu. În această situație, decizia finală va fi luată în momentul în care îndepliniți aceste condiții suplimentare.

Avertisment

Dacă vi se cere să îndepliniți condiții suplimentare pentru a face dovada validității calificărilor dumneavoastră, ar trebui să puteți alege între testele de aptitudini și stagiul de adaptare. Totuși, pentru anumite profesii, autoritățile pot impune în mod clar fie testele de aptitudini, fie stagiul de adaptare.

Dacă autoritățile nu iau o decizie în termen de 4 luni, puteți contacta serviciile de asistențăDeschideți ca link extern sau punctele naționale de contact pentru calificări profesionale. Dacă acestea nu vă pot ajuta, vă puteți adresa instanțelor naționale.

Întrebări şi răspunsuri

Căutați informații despre normele aplicabile într-o anumită țară?

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: