Întreprinderi
Ultima verificare: 02/04/2022

Ședere permanentă (peste 5 ani) pentru membrii de familie provenind din afara UE

Către sfârșitul celui de-al 5-lea an de ședere legală continuă, membrii de familie provenind din afara UE ar trebui să solicite permisul de ședere permanentă în țara UE în care locuiți.

Eliberarea acestuia este, în general, gratuită. În cazul în care se plătește, permisul de ședere nu trebuie să coste mai mult decât cartea de identitate care li se eliberează cetățenilor țării respective. Permisul de ședere permanentă ar trebui să fie valabil timp de 10 ani și să poată fi reînnoit fără alte condiții sau cerințe.

Când solicită un permis de ședere permanentă, membrii de familie provenind din afara UE trebuie să dovedească faptul că locuiesc legal în țară de cel puțin 5 ani - de exemplu, ar putea prezenta un permis de ședere valabil, emis în urmă cu 5 ani.

Dacă întâmpinați probleme în obținerea unui permis de ședere permanentă pentru membrii de familie provenind din afara UE, apelați la serviciile noastre de asistență.

Avertisment

Chiar și atunci când dețin un permis de ședere permanentă, membrii de familie provenind din afara UE ar putea avea nevoie de viză pentru a călători în interiorul UE. Aflați mai multe despre documentele de călătorie pentru membrii de familie provenind din afara UE.

Întrebări şi răspunsuri

Legislaţia UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: