Ultima verificare : 24/09/2018

Efectuarea și recepționarea plăților

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Începând cu data de 30 martie 2019, legislația UE va înceta să se aplice Regatului Unit, cu excepția cazului în care un acord de retragere ratificat stabilește o altă dată sau Consiliul European și Regatul Unit decid în mod unanim să prelungească perioada de negociere de doi ani. Informații suplimentare despre consecințele juridice pentru întreprinderi:

Puteți efectua și recepționa plăți electronice în euro și coroane suedeze fără ca băncile să vă perceapă, dumneavoastră sau clienților, tarife mai mari decât echivalentul pentru o tranzacție națională. Clienții trebuie să poată plăti cu cardul de credit sau de debit fără a plăti comisioane suplimentare.

Aflați cum puteți solicita dobânzi și despăgubiri pentru întârzierea plăților care vă sunt datorate pentru tranzacțiile comerciale cu alte întreprinderi sau autorități publice. Aflați ce sumă puteți solicita utilizând calculatorul privind întârzierea efectuării plăților.

Normele UE vă dau posibilitatea de a introduce o cerere on-line pentru a accelera recuperarea transfrontalieră a creanțelor. De asemenea, puteți solicita un ordin judecătoresc pentru înghețarea fondurilor din contul bancar al întreprinderii care vă datorează bani.

Partajați această pagină: