Ultima verificare: 21/06/2022

Efectuarea și recepționarea plăților

Nu puteți aplica suprataxe pentru carduri, iar plățile trebuie să fie acceptate indiferent de locul din UE în care își are sediul clientul dumneavoastră. Dacă le oferiți clienților posibilitatea de a alege plata cu cardul în propria lor monedă, și nu în moneda țării sau a site-ului dumneavoastră, trebuie să îi informați, în momentul cumpărării, cu privire la toate cheltuielile legate de serviciul de conversie valutară pe care îl oferiți. Normele privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului: obligațiile de verificare a identității clienților dumneavoastră și a beneficiarilor efectivi.

Aflați cum puteți solicita dobânzi și despăgubiri pentru întârzierea plăților care vă sunt datorate pentru tranzacțiile comerciale cu alte întreprinderi sau autorități publice. Aflați ce sumă puteți solicita utilizând calculatorul privind întârzierea efectuării plăților.

Normele UE vă dau posibilitatea de a introduce o cerere online pentru a accelera recuperarea transfrontalieră a creanțelor. De asemenea, puteți solicita un ordin judecătoresc pentru înghețarea fondurilor din contul bancar al întreprinderii care vă datorează bani.

Partajați această pagină: