Ultima verificare: 10/04/2019

TVA

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Începând cu data de 30 martie 2019, legislația UE va înceta să se aplice Regatului Unit, cu excepția cazului în care un acord de retragere ratificat stabilește o altă dată sau Consiliul European și Regatul Unit decid în mod unanim să prelungească perioada de negociere de doi ani. Informații suplimentare despre consecințele juridice pentru întreprinderi:

Țările UE utilizează diferite tipuri de cote de TVA: cota standard, cota redusă și cotele speciale. Aflați ce cote de TVA se aplică în fiecare stat membru și ce informații ar trebui să figureze pe facturile cu TVA. Asigurați-vă că ați înțeles normele specifice privind TVA-ul în cazul vânzărilor și achizițiilor transfrontaliere de bunuri și servicii, în interiorul și în afara UE.

Aflați când se percepe TVA, cum să vă înregistrați fiscal, când puteți deduce TVA-ul și cum să solicitați o rambursare de TVA.

Anumite bunuri și servicii sunt scutite de TVA. De asemenea, există regimuri speciale de TVA pentru comerțul efectuat de întreprinderile mici fără perceperi de TVA, precum și regimuri de diminuare progresivă a impozitului pentru anumite sectoare.

Puteți utiliza instrumentul VIES pentru a verifica dacă o societate este înregistrată în scopuri de TVA pentru a face comerț transfrontalier în interiorul UE. Rezultatele furnizate de VIES sunt extrase din bazele naționale de date și sunt actualizate periodic.

Mini-ghișeul unic (sistemul M1SS) vă permite să prestați următoarele servicii digitale în interiorul Uniunii fără să trebuiască să vă înregistrați în scopuri de TVA în fiecare dintre țările UE în care le prestați. Sistemul poate fi utilizat atât de societățile cu sediul în UE, cât și de cele din afara UE.

Partajați această pagină: