Laatste controle: 11/05/2022

Een bedrijf starten

Wilt u een nieuw bedrijf opstarten of uw zaak uitbreiden naar een ander EU-land (In dit geval de 27 EU-lidstaten)? Weet dan wat de regels zijn en welk nationaal contactpunt<label id="yeb_label_open_external_link" language="nl">Deze link brengt u naar een andere website</label> u in dat land kan helpen.

Kijk waar u als startende ondernemer kunt aankloppen in elk EU-land:

Vragen over een bepaald land?

Wat kunt u doen?

Als EU-burger mag u:

Voorwaarden

De voorwaarden verschillen per land. Wel stimuleert de EU alle landen om bepaalde doelstellingen te halen. Zo zouden startende ondernemers een bedrijf moeten kunnen oprichten:

Financiering en ondersteuning

Er zijn verschillende EU-fondsen voor startende bedrijven. Wilt u weten waarvoor u in aanmerking komt, ga dan naar de Startup Europe Club en en bekijk de financieringsmogelijkheden en .

Ook het platform van Startup Europe Partnership en kan uw bedrijf op weg helpen of laten groeien. 

Wilt u uw zakelijke project wat meer in de kijker zetten, dan kunt u het registreren op het Europees Investeringsprojectenportaal. U kunt op die manier ook in contact komen met potentiële internationale investeerders.

Zie ook:

Zie ook

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Centrale contactpunten

Informatie per land over de groeimogelijkheden van uw bedrijf in de EU.

Lokale steun voor ondernemers

Hebt u vragen over zakendoen in het buitenland? Denkt u aan exporteren of uitbreiden naar een ander EU-land? Zo ja, dan kan het Enterprise Europe Network u gratis advies geven.

Andere ondersteuningsdiensten

Deze bladzijde delen: