Laatste controle: 26/04/2019

Een bedrijf starten

Besluit VK artikel 50 EU-Verdrag: Meer informatie

Met ingang van 30 maart 2019 is alle EU-wetgeving niet langer van toepassing op het Verenigd Koninkrijk, tenzij bij een geratificeerde uittredingsovereenkomst een andere datum is vastgesteld, of de Europese Raad en het Verenigd Koninkrijk unaniem besluiten om de onderhandelingsperiode van twee jaar te verlengen. Meer informatie over de juridische gevolgen voor bedrijven:

Wilt u een nieuw bedrijf opstarten of uw zaak uitbreiden naar een ander EU-land? Weet dan wat de regels zijn en welk nationaal contactpunt u in dat land kan helpen.

Kijk waar u als startende ondernemer kunt aankloppen in elk EU-land:

Kies een land

* Nog geen informatie van de nationale instanties ontvangen

Wat kunt u doen?

Als EU-burger mag u:

Voorwaarden

De voorwaarden verschillen per land. Wel stimuleert de EU alle landen om bepaalde doelstellingen te halen. Zo zouden startende ondernemers een bedrijf moeten kunnen oprichten:

Financiering en ondersteuning

Er zijn verschillende EU-fondsen voor startende bedrijven. Wilt u weten waarvoor u in aanmerking komt, ga dan naar de Startup Europe Cluben en zoek naar de financieringsmogelijkhedenen.

Ook het platform van Startup Europe Partnershipen kan uw bedrijf op weg helpen of laten groeien. 

Wilt u uw zakelijke project wat meer in de kijker zetten, dan kunt u het registreren op het Europees Investeringsprojectenportaal. U kunt op die manier ook in contact komen met potentiële internationale investeerders.

Zie ook:

Gerelateerde onderwerpen

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Centrale contactpunten

Nationale informatie over de uitbreiding van uw bedrijf in een ander EU-land

Lokale steun voor ondernemers - Hebt u vragen over zakendoen in het buitenland? Denkt u aan exporteren of uitbreiden naar een ander EU-land? Zo ja, dan kan het Enterprise Europe Network u gratis advies geven.

Deze bladzijde delen: