Laatste controle: 21/06/2022

Geld betalen en ontvangen

U mag uw klanten geen toeslagen aanrekenen voor betalingen met een kaart, en kaarten uit de hele EU moeten geaccepteerd worden. Biedt u uw klanten de mogelijkheid te betalen met hun kaart in hun eigen valuta in plaats van in de valuta van uw land of uw website, dan moet u hen op het moment van aankoop laten weten welke kosten zij kunnen verwachten voor de valutawissel. Regels tegen witwassen en terrorismefinanciering: U bent verplicht om de identiteit van uw klanten en uiteindelijke begunstigden te verifiëren.

Ga na hoe u rente en schadevergoeding kunt aanrekenen bij achterstallige betalingen voor handelstransacties met andere bedrijven en overheidsinstanties. Reken met onze speciale calculator uit hoeveel rente u mag aanrekenen bij betalingsachterstand.

Op grond van de EU-regels kunt u online internationale schuldinvordering aanvragen om de afwikkeling te bespoedigen. U kunt ook vragen om een gerechtelijk bevel tot bevriezing van de bankrekening van de onderneming die u geld verschuldigd is.

Deze bladzijde delen: