Tarkistettu viimeksi: 02/01/2023

Euron käyttö

Euro

Euroa käytetään seuraavissa 20 EU-maassa: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Ranska, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi ja Viro. Lue lisää eurosta bg , euromaista ja euron vaihtokursseista en .

Euroalueeseen kuuluu myös merentakaisia alueita, kuten Azorit, Ceuta ja Melilla, Guadeloupe, Kanariansaaret, Madeira, Martinique, Mayotte, Ranskan Guayana, Réunion, Saint-Barthélemy sekä Saint Pierre ja Miquelon. Niissä kelpaavat kaikki eurosetelit ja -kolikot.

Andorra, Monaco, San Marino ja Vatikaani ovat ottaneet EU:n suostumuksella euron kansalliseksi valuutakseen. Euroa käytetään yleisesti myös esimerkiksi Kosovossa ja Montenegrossa.

Rahansiirrot ja korttimaksut

Matkalle ei kannata ottaa mukaan suuria määriä käteistä rahaa. Useimmat meistä maksavat ulkomaillakin päivittäiset menot mieluiten luotto- tai maksukortilla. EU:n sisäisistä euromääräisistä maksuista ei saa veloittaa enempää kuin kotimaassa suoritetuista samansuuruisista sähköisesti käsiteltävistä maksutapahtumista.

Samoja sääntöjä sovelletaan myös euromääräisiin maksutapahtumiin (esim. euromääräisillä tileillä) euroalueen.

EU-lainsäädäntö

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi.

Jaa tämä sivu: