Værktøjer

Sprogvælger

EU-flaget

Sti

Menu

Opdateret : 12/04/2017

Brug af euroen

Euroen

Du kan bruge euroen i 19 lande: Belgien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tyskland og Østrig. Læs mere om euroen, hvilke lande du kan bruge den i og om vekselkurserne English .

Alle sedler og mønter kan bruges i alle de EU-lande, der har indført euroen, herunder også i landenes oversøiske områder, f.eks. Azorerne, De Kanariske Øer, Ceuta og Melilla, Fransk Guyana, Gualeoupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Réunion, Saint-Barthélemy og Saint Pierre og Miquelon.

Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanstaten har efter aftale med EU også euroen som national valuta. Et antal lande og områder bruger desuden euroen som reel valuta, f.eks. Kosovo og Montenegro.

Pengeoverførsler og betaling med kort

De fleste af os undgår at rejse med store kontantbeløbEnglish. Vi benytter for det meste betalingskort eller kreditkort til vores daglige udgifter på rejsen. Så længe du foretager betalinger i euro og inden for EU, bør du ikke betale højere gebyrer, end du gør ved en national elektronisk betalingEnglish af samme værdi i euro.

Det gælder også for overførsler i euro (f.eks. mellem eurokonti) i lande uden for euroområdet samt betalinger i svenske kroner og rumænske lei.

Mere om reglerne for betaling med euro på tværs af grænserneEnglish

Offentlige høringer
    Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
    Få hjælp og rådgivning