Senest tjekket: 24/02/2020

Brug af euroen

Brexit – hvad nu?

Euroen

Du kan bruge euroen i 19 lande: Belgien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tyskland og Østrig. Læs mere om euroen, hvilke lande du kan bruge den i og om vekselkurserne en .

Alle sedler og mønter kan bruges i alle de EU-lande, der har indført euroen, herunder også i landenes oversøiske områder, f.eks. Azorerne, De Kanariske Øer, Ceuta og Melilla, Fransk Guyana, Gualeoupe, Madeira, Martinique, Mayotte, Réunion, Saint-Barthélemy og Saint Pierre og Miquelon.

Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanstaten har efter aftale med EU også euroen som national valuta. Et antal lande og områder bruger desuden euroen som reel valuta, f.eks. Kosovo og Montenegro.

Pengeoverførsler og betaling med kort

De fleste af os undgår at rejse med store kontantbeløb. Vi benytter for det meste betalingskort eller kreditkort til vores daglige udgifter på rejsen. Så længe du foretager betalinger i euro og inden for EU, bør du ikke betale højere gebyrer, end du gør ved en national elektronisk betaling af samme værdi i euro.

Det gælder også for overførsler i euro (f.eks. mellem eurokonti) i lande uden for euroområdet.

EU-lovgivning

Brug for information om reglerne i et bestemt land?

Del denne side: