Senest tjekket: 02/04/2022

Registrering af dit ophold i udlandet

I løbet af de første 3 måneder af dit ophold i dit nye land har du som EU-borger ikke pligt til at ansøge om et opholdsdokument, der bekræfter din ret til at opholde dig i landet, men i nogle lande skal du anmelde dit ophold, når du ankommer.

Efter 3 måneder i dit nye land kan du være forpligtet til at registrere dit ophold hos de relevante myndigheder (ofte rådhuset eller den lokale politistation) og få udstedt et registreringsbevis.

Du skal bruge et gyldigt identitetskort eller pas, og hvis du er:

Advarsel

Du har ikke pligt til at fremlægge andre dokumenter.

Når du registrerer dig, vil du få et registreringsbevis. Dette bevis bekræfter, at du har ret til at bo i dit nye land.

Beviset skal udstedes straks og må ikke koste mere end, hvad landets statsborgere betaler for et id-kort.

Det skal have ubegrænset gyldighed (det skal ikke fornyes), men det kræves muligvis, at du anmelder en eventuel adresseændring til de lokale myndigheder.

Her kan du se, hvor og hvordan du registrerer dig i dit værtsland:

Vælg land

Hvis der er krav om registrering, kan du risikere at få en bøde, hvis du undlader at registrere dig, men du må fortsat bo i landet og kan ikke udvises af denne grund alene.

I mange lande skal du have dit registreringsbevis og dit nationale identitetskort eller pas på dig hele tiden. Hvis du lader dem ligge hjemme, kan det medføre bødestraf, men du kan ikke udvises af denne grund alene.

Hvis du har problemer med at få bevis for registrering, kan du ringe til vores hjælpetjenestehjælpetjenesteLinket fører til en anden website .

Se også, hvordan du kan:

Sagseksempel

Du kan begynde at arbejde uden at registrere dig først

Kurt er tysker og flyttede til Belgien for at blive partner i et advokatfirma. Da han ville registrere sig på rådhuset, fik han at vide, at han ikke kunne begynde at arbejde, før han havde fået et registreringsbevis.

Det er ikke korrekt. Som EU-borger kan Kurt arbejde som selvstændig uden at vente på et registreringsbevis. Myndighederne skal under alle omstændigheder udstede et bevis med det samme.

Spørgsmål og svar

EU-lovgivning

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Del denne side: