Senest tjekket: 17/06/2022

Opholdsret

Læs om alt, hvad du skal vide om at bo i et andet EU-land, uanset om du er lønmodtager, studerende, pensionist eller jobsøgende, og særligt om dine rettigheder i dit værtsland, og hvilke administrative formaliteter, du skal være opmærksom på.

Vælg den situation, der er relevant for dig

Som EU-borger har du ret til at flytte til et hvilket som helst EU-land for at bo, arbejde, studere, søge job eller gå på pension.

Du kan bo i et andet EU-land i op til 3 måneder uden at lade dig registrere der, men det kan være, du skal anmelde dit ophold i landet til myndighederne. Det eneste krav er, at du har et gyldigt pas eller ID-kort. Hvis du vil blive i mere end 3 måneder, kan det være, at du skal lade dig registrere.

I mange EU-lande skal du have et ID-kort eller pas på dig hele tiden. I disse lande kan du få en bøde eller blive midlertidigt tilbageholdt, hvis du lader dit Id-kort ligge derhjemme, men du kan ikke blive udvist af den grund alene.

Tjek, om du altid skal have et Id-kort eller pas på dig i dit værtsland:

Vælg land

Hvis du har boet lovligt i et andet EU-land i fem år i træk, får du automatisk ret til permanent ophold i landet.

Tjek dine rettigheder ud fra din situation:

Jeg ønsker at flytte til et andet EU-land for at:

arbejde

studere

gå på pension

søge job

slutte mig til min familie

gøre noget andet

Hvis du er statsborger i et land uden for EU og ønsker at flytte til et EU-land for at arbejde eller studere, kan du finde alle praktiske informationer på EU's indvandringsportal en .

Familiemedlemmer i EU

Del denne side: