Senest tjekket: 02/04/2022

Recepter i udlandet: udgifter og godtgørelse

Når du køber lægemidler på recept i udlandet, skal du muligvis betale det fulde beløb med det samme, også selvom du normalt ikke behøver at betale derhjemme. Hvis du har ret til refusion, kan du anmode din sygesikring om det, når du vender hjem.

Det afhænger af din sygesikrings dækning og af reglerne i det land, du besøger.

Brug dit europæiske sygesikringskort på apoteket

Det europæiske sygesikringskort (EHIC) giver dig ret til at modtage nødvendig behandling på samme vilkår som personer, som er forsikret i det land, du besøger. Hvis du har en recept fra det land, du besøger, skal du vise den sammen med dit europæiske sygesikringskort, når du tager på apoteket.

Det betyder, at du kommer til at betale det samme på apoteket som personer, der bor og er forsikret i landet. I visse EU-lande kan det betyde, at du ikke skal betale noget, mens du i andre lande kan skulle betale en del af beløbet selv.

Har du ikke et europæisk sygesikringskort eller en grænseoverskridende recept?

Du skal højst sandsynligt selv betale hele beløbet for det receptpligtige lægemiddel på apoteket, hvis:

Sørg for at bede om en kvittering på apoteket. Du kan derefter bede om refusion fra din sygesikring, når du vender hjem til dit eget land.

Eksempel

Du skal muligvis selv betale for receptpligtige lægemidler

Federica har en recept fra sin læge i Italien på allergimedicin, som hun tror hun får brug for på sin sommerferie i Frankrig. I Italien udleveres medicinen gratis.

Under ferien i Frankrig tager Federica den italienske recept med på apoteket for at få sin allergimedicin. Hun bliver overrasket, da apotekeren beder hende om at betale 25 euro for medicinen.

Hvis du har en recept fra et andet EU-land, og du ønsker at bruge den i udlandet, skal du højst sandsynligt selv betale hele beløbet på apoteket. Du kan dog have ret til refusion, når du vender hjem.

Spørgsmål og svar

EU-lovgivning

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Del denne side: