Værktøjer

Sprogvælger

EU-flaget

Sti

Menu

Opdateret : 10/08/2017

Bagagerestriktioner

Håndbagage og indtjekket bagage

Når du flyver fra en lufthavn i EU, skal du tænke på sikkerhedskravene, når du pakker og går om bord:

  • VæskerEnglish , som du tager med ind i kabinen, f.eks. spraydåser, drikkevarer, tandpasta og kosmetik i form af creme eller gel skal ligge i en gennemsigtig plastikpose – højst 1 liter – og ingen beholder må rumme mere end 100 ml. Væskebeholdere på over 100 ml skal ligge i den indtjekkede bagage. Mængdebegrænsningerne gælder ikke medicin og babymad.
  • Toldfrie væsker, som købes i lufthavnen eller fra flyselskabet, må medbringes som håndbagage, så længe varen og kvitteringen forbliver forseglet i sikkerhedsposen (med en rød kant), som udleveres i forbindelse med købet. Du må ikke åbne sikkerhedsposen, før du er ankommet til dit endelige bestemmelsessted. Sikkerhedspersonalet skal dog muligvis åbne posen og flaskerne i forbindelse med kontrol. Hvis det sker, og du skal skifte fly i en anden lufthavn, bør du oplyse sikkerhedspersonalet om dette, så væskerne kan blive forseglet igen i en ny sikkerhedspose.
  • Alle skarpe genstande, som kan bruges som våben, er forbudt i kabinen. Det kan være hverdagsting som knive i proptrækkere og sakse af en vis størrelse, som altså skal ligge i den indtjekkede bagage.
  • Det er luftfartselskaberne, der bestemmer, hvor stor din håndbagage må være, og hvor mange stykker du må have med om bord, så undersøg dette hos dit flyselskab inden afrejse.
  • Sprængstoffer og brandfarlige genstande – f.eks. fyrværkeri eller spraydåser og andre brændbare og giftige stoffer som syrer – er forbudt i flyet. De må ikke medbringes i hverken kabine eller indtjekket bagage.
  • Ingen våben af nogen slags er tilladt om bord.

Se reglerne om forbudte artiklerEnglish i håndbagage og indtjekket bagage.

På lufthavnens hjemmeside kan du finde en detaljeret liste over forbudte genstande. Du kan også spørge flyselskabet.

Af hensyn til sikkerheden bliver alle genstande scannet eller kontrolleret på anden måde, inden de kan tages med ind i en lufthavns sikkerhedszoner.

Offentlige høringer
    Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
    Få hjælp og rådgivning