Senest tjekket: 03/06/2022

Kundeservice for onlinevirksomheder

Du skal oprette et system, der kan anmode om og indsamle feedback fra alle dine kunder og besvare eventuelle kommentarer eller klager med det samme, for at holde din kundeservice ajour med dine kunders behov. Det er også dit ansvar at behandle garantier for produkter, som du sælger, og denne garanti er underlagt særlige regler.

Garantier for produkter

Hvis dit website sælger varer, er du juridisk forpligtet til at give dine forbrugere en gratis toårig garanti og erstatte eller reparere produktet, hvis det viser sig at være defekt eller ikke som annonceret. I nogle EU-lande er den lovbestemte garantiperiode længere.

Forespørgsler og kommentarer fra kunder

Dit website skal også indeholde klare oplysninger om, hvordan din virksomhed håndterer klager fra kunder. Som minimum skal du angive en e-mailadresse, som kunderne kan sende deres spørgsmål eller reklamationer til.

Du skal forsøge at finde en hurtig og direkte løsning på kundernes klager, men hvis I ikke kan nå til enighed, kan du også foreslå, at du og dine kunder henvender jer til et alternativt tvistbilæggelsesorgan. Læs mere om alternativ tvistbilæggelse.

Europa-Kommissionen har udviklet en flersproget platform til onlinetvistbilæggelse for at lette alternativ tvistbilæggelse i forbindelse med tvister, der opstår ved onlinetransaktioner.

Klik her for at læse mere om platformen til onlinetvistbilæggelse.

Du skal ved grænseoverskridende tvister om reklamationer, som vedrører produkter, der har en værdi under 5.000 euro, huske på, at både din virksomhed og dine kunder kan gøre brug af en forenklet europæisk procedure – den europæiske småkravsprocedure en . Dette er en skriftlig procedure, som ikke kræver en advokat.

Du læse mere om småkrav i afsnittet om bilæggelse af tvister.

Håndtering af onlinetvister

Platformen til onlinetvistbilæggelse hjælper forhandlere med at bilægge tvister med deres onlinekunder uden at gå rettens vej. Du kan bruge platformen til onlinetvistbilæggelse til at løse kontraktlige tvister som følge af onlinesalg, hvis både din virksomhed og den pågældende kunde er etableret i EU eller i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

Læs mere om, hvordan du kan bruge onlinetvistbilæggelse på dit website, i vores detaljerede artikel.

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Har du spørgsmål vedrørende drift af en grænseoverskridende virksomhed, f.eks. eksport eller udvidelse til et andet EU-land? Så kan Enterprise Europe Network tilbyde dig gratis rådgivning.

Du kan også bruge vejviser til bistandstjenester til at finde den rette hjælpe- eller rådgivningstjeneste.

Del denne side: