Život i putovanja
Posljednji put provjereno: 03/06/2022

Korisnička podrška internetskih poduzeća

Kako bi ta podrška uvijek bila u skladu s potrebama vaših kupaca, uspostavite sustav za traženje i prikupljanje povratnih informacija od svih svojih kupaca i brzo odgovarajte na sve komentare ili pritužbe. Upravljanje jamstvima za proizvode koje prodajete također je vaša odgovornost i uređena je posebnim pravilima.

Jamstva za proizvode

Ako se na vašim internetskim stranicama prodaje roba, zakonski ste obvezni svojim potrošačima dati besplatno dvogodišnje jamstvo te zamijeniti ili popraviti proizvod ako se pokaže da je neispravan ili nije u skladu s time kako je oglašavan. U nekim je zemljama EU-a trajanje zakonskog jamstva dulje.

Upiti i komentari kupaca

Vaše internetske stranice trebale bi jasno naznačiti kako vaše poduzeće postupa s pritužbama kupaca. Morate navesti barem adresu e-pošte na koju se mogu slati pitanja ili podnositi zahtjevi.

Pritužbe kupaca trebali biste pokušati riješiti brzo i izravno, ali ako ne možete postići dogovor, možete svojim kupcima predložiti da se zajedno obratite tijelu za alternativno rješavanje sporova. Više o alternativnom rješavanju sporova.

Kako bi se olakšalo korištenje alternativnog rješavanje sporova koji su nastali pri transakcijama na internetu, Europska komisija razvila je višejezičnu platformu za internetsko rješavanje sporova.

Kliknite ovdje za više o platformi za internetsko rješavanje sporova.

Za prekogranične sporove koji se odnose na potraživanja manja od 5000 eura imajte na umu da i vaše poduzeće i vaš kupci mogu primijeniti pojednostavnjeni europski postupak – europski postupak za sporove male vrijednosti en . Riječ je o pisanom postupku za koji nije potreban odvjetnik.

Više o sporovima male vrijednosti možete pronaći na našim stranicama o rješavanju sporova.

Rješavanje sporova na internetu

Platforma za internetsko rješavanje sporova pomaže trgovcima u rješavanju sporova sa svojim internetskim kupcima bez pokretanja sudskog postupka. Platformi za internetsko rješavanje sporova primjenjiva je za rješavanje svih ugovornih sporova koji proizlaze iz internetske prodaje ako se i vaše poduzeće i dotični kupac nalaze u EU-u ili Europskom gospodarskom prostoru.

Više o omogućivanju internetskog rješavanja sporova na vašim stranicama u našem detaljnom članku o tome.

Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?

Obratite se specijaliziranim službama za pomoć

Imate li pitanja o poslovanju preko granica, primjerice o izvozu ili širenju u drugu državu EU-a? Ako imate, Enterprise Europe Network može vam dati besplatan savjet.

Od pomoći vam može biti i alat za traženje službe za podršku.

Podijeli: