Život i putovanja
Posljednji put provjereno: 25/09/2020

Zatražite preispitivanje postupka javne nabave

Utječe li Brexit na vas?

Javni natječaji

Ako ste sudjelovali u javnom natječaju i smatrate da ste diskriminirani ili ste primijetili nepravilnosti u postupku, možete zatražiti reviziju postupka ili podnijeti pritužbu.

Odluke o dodjeli ugovora preispituju sudovi ili neovisna tijela nadležna za preispitivanje u državi EU-a u kojoj je natječaj objavljen. Podatke za kontakt odgovarajuće institucije možete pronaći u obavijesti o nadmetanju koja se odnosi na postupak koji želite osporiti.

Rok za pokretanje postupka preispitivanja

Ako vaša ponuda ne bude prihvaćena, bit ćete obaviješteni o odluci o dodjeli i rok mirovanja počinje teći.

Tijekom tog roka mirovanja u trajanju od barem 10 dana ugovor ne može biti potpisan. U tom razdoblju možete pokrenuti postupak preispitivanja.

Čak i nakon isteka tog roka, ugovor ne može biti dodijeljen ako je preispitivanje u tijeku.

Odluka o preispitivanju

Ako sud ili tijelo nadležno za preispitivanje smatra da je pritužba utemeljena, može učiniti sljedeće:

Ugovori o javnoj nabavi dodijeljeni bez provedbe natječaja

Možete zatražiti i preispitivanje ugovora o javnoj nabavi dodijeljenog bez provedbe natječaja ako smatrate da je natječaj trebao biti objavljen.

Imate barem 30 kalendarskih dana (ali ne više od 6 mjeseci) nakon objave obavijesti o dodjeli ugovora ili nakon što ste saznali da je ugovor dodijeljen da obavijestite sud ili tijelo nadležno za preispitivanje.

Odluka o preispitivanju

Sud ili tijelo nadležno za preispitivanje proglasit će ugovor nevažećim, skratiti ga ili kazniti kupca u sljedećim slučajevima:

Povezane teme

Zakonodavstvo EU

Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?

Obratite se specijaliziranim službama za pomoć

Potpora lokalnim poduzećima

Imate li pitanja o poslovanju preko granica, primjerice o izvozu ili širenju u drugu državu EU-a? Ako imate, Europska poduzetnička mreža može vam dati besplatan savjet.

Podijeli: