Posljednji put provjereno: 06/07/2022

Privatnost na internetu

Postoji nekoliko različitih vrsta kolačića kojima se možete koristiti na svojoj internetskoj stranici. Ovisno o svrsi kolačića mogla bi vam trebati prethodna privola korisnika.

Kolačići za koje nije potrebna privola

Ovo su neki od primjera kada nije potrebna privola:

Kolačići za koje je potrebna privola

Za neke vrste kolačića morate dobiti privolu korisnika prije nego što se možete koristiti njima za prikupljanje podataka. To znači da se kolačići ne mogu postaviti pri prvom otvaranju stranice. Kolačić možete postaviti i upotrijebiti podatke prikupljene putem njega tek nakon što ste dobili privolu korisnika.

Ovo su neki od primjera kada je potrebna privola:

Svrha kolačića

Ako se koristite kolačićima za koje je potrebna privola, morate osobi koja pregledava vaše internetske stranice dati jasne i opsežne informacije kolačićima koje upotrebljava vaša stranica i njihovoj svrsi . Vaši korisnici trebali bi imati mogućnost dati posebnu privolu ovisno o svrsi pojedinih vrsta kolačića koje prihvaćaju, tj. trebali bi imati mogućnost davanja posebne privole za kolačiće za praćenje.

Povlačenje privole

Morate osigurati da vaši korisnici mogu povući svoju privolu za uporabu kolačića jednako lako kao što su pristali na njih. Ako korisnik povuče privolu za uporabu kolačića, i dalje im morate pružiti najmanju moguću uslugu, primjerice, moraju imati pristup barem dijelu vaše stranice.

Pitanja i odgovori - Zaštita podataka i privatnost na internetuKlikom na poveznicu dokument se otvara na drugoj stranici

Zakonodavstvo EU

Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?

Obratite se specijaliziranim službama za pomoć

Imate li pitanja o poslovanju preko granica, primjerice o izvozu ili širenju u drugu državu EU-a? Ako imate, Enterprise Europe Network može vam dati besplatan savjet.

Od pomoći vam može biti i alat za traženje službe za podršku.

Podijeli: