Posljednji put provjereno: 29/03/2019

Ugovori o javnoj nabavi

Odluka Ujedinjene Kraljevine o pozivanju na članak 50. UEU-a: Više informacija

Od 30. ožujka 2019. cjelokupno zakonodavstvo EU-a prestat će se primjenjivati na Ujedinjenu Kraljevinu, osim ako se ratificiranim sporazumom o povlačenju utvrdi drugi datum ili Europsko vijeće i Ujedinjena Kraljevina jednoglasno odluče produljiti dvogodišnje razdoblje pregovora. Dodatne informacije o pravnim posljedicama za poduzeća:

Postoje razne vrste postupaka javnog nadmetanja i posebna pravila o tome kako se dodjeljuju ugovori. U nekim su slučajevima nacionalna pravila javne nabave u skladu s pravilima EU-a. Imate i određena prava u prekograničnim nadmetanjima.

Pri javnom nadmetanju morate poduzeti određene korake i upotrijebiti primjerene alate te u roku podnijeti ponudu. Saznajte kako podnijeti ponudu i kad morate dostaviti popratne dokumente o svojem profesionalnom statusu. Informirajte se unaprijed, a ne kad je nadmetanje za koje ste zainteresirani već objavljeno.

Ako smatrate da ste diskriminirani ili ste primijetili nepravilnosti u postupku javne nabave, možete osporiti odluku. Saznajte više o razdoblju čekanja (razdoblje mirovanja) i odluci o reviziji

Podijeli: