Posljednji put provjereno : 06/07/2018

Određivanje cijena i plaćanja

Kada kupujete robu ili usluge u EU-u, morate biti jasno informirani o ukupnoj cijeni , uključujući sve poreze i dodatne naknade.

Kad je riječ o kupnji na internetu, morate izričito potvrditi, npr. klikom na gumb, da ste svjesni da svojom narudžbom preuzimate na sebe obvezu plaćanja.

Dodatne naknade: naknade za plaćanje karticama

Prodavači u EU-u ne smiju vam dodatno naplatiti ako plaćate kreditnom ili debitnom karticom. Jedine su iznimke od ovog pravila kartice American Express ili Diners Club te poslovne kreditne kartice, čije račune ne plaćate vi nego vaš poslodavac. Ako plaćate tim karticama, može vam se naplatiti naknada, ali ona ne smije biti viša od troška koji snosi prodavač za obradu vaše uplate.

Trebali biste biti svjesni da vam se u slučaju plaćanja u valutama zemalja EU-a koje nisu uvele euro može naplatiti naknada za konverziju valute za plaćanje vašom karticom u drugoj zemlji EU-a.

Naknade za dodatne usluge

Morate dati svoj pristanak za dodatna plaćanja koja zatraži prodavač, npr. za brzu dostavu, omatanje poklona ili putno osiguranje.

Prodavač vam ne smije naplatiti te usluge, osim ako ste ih izričito zatražili. Unaprijed označeno polje na internetskoj stranici prodavača ne znači da ste dali pristanak te imate pravo na nadoknadu troškova uzrokovanih na taj način.

Primjer

Prodavači vam prije plaćanja moraju navesti punu cijenu (koja uključuje poreze i naknade).

Ewa iz Poljske kupila je knjige od prodavača na internetu, ali se njezinu kreditnu karticu teretilo za iznos viši od konačnog iznosa navedenog na internetskoj stranici prodavača. Ewa je shvatila da poduzeće nije uključilo troškove dostave te ih je u cijenu uključilo tek nakon što je ona obavila kupnju.

Budući da se na temelju pravila EU-a prodavače obvezuje da prikažu ispravne i potpune podatke o cijeni prije kupnje na internetu, Ewa je slučaj prijavila poduzeću i poljskim nadležnim tijelima. Nakon posredovanja nadležnih tijela dobila je povrat razlike u cijeni.

Cjenovna diskriminacija

Građanima EU-a ne smije se prilikom kupnje robe ili usluga naplatiti viša cijena samo na temelju nacionalnosti ili zemlje boravka. Neke razlike u cijeni mogu biti opravdane ako se temelje na objektivnim kriterijima osim državljanstva.

Primjer

Ponekad razlike u cijeni mogu biti opravdane

Bart je iz Nizozemske došao u posjet prijatelju u Njemačku te je za vrijeme boravka otišao na bazen. Naplatili su mu cijenu višu od cijene za lokalno stanovništvo pa se zapitao je li to nezakonita cjenovna diskriminacija.

U tom je slučaju razlika u cijeni opravdana. Budući da bazenom upravljaju lokalne vlasti i da se financira iz lokalnih poreza, lokalno stanovništvo već je sufinanciralo poslovanje bazena pa stoga ima pogodnost niže cijene ulaznica.

Primjer

Ne smije vam se naplatiti viša cijena samo na temelju vaše zemlje boravka

Hilda iz Danske željela je unajmiti automobil u Španjolskoj tijekom ljetnih praznika. Na internetskoj stranici španjolskog poduzeća za najam vozila odabrala je automobil koji je željela rezervirati. No kad je unijela svoju adresu kako bi dovršila rezervaciju, vidjela je da se ukupna cijena najma vozila povećala za 140 EUR.

Kontaktirala je lokalni Europski potrošački centar i požalila se na cjenovnu diskriminaciju. Centar je od poduzeća za najam vozila zatražio da svoju internetsku stranicu uskladi s pravilima EU-a.

Pravila za određivanje cijena putnih karata

Pravila EU-a za određivanje cijena primjenjuju se i na kupnju putnih karata, kao što su zrakoplovne karte ili karte za vlak, bez obzira na to kupujete li ih na internetu ili osobno. To znači da prilikom kupnje karata svi porezi, pristojbe i naknade moraju biti uključeni i navedeni u ukupnoj cijeni od početka postupka rezervacije. Tako lakše možete usporediti cijene s drugim putnim agencijama. 

Sve dodatne usluge (kao npr. putno osiguranje) moraju biti jasno navedene i predložene samo kao mogućnost odabira.

Kad je riječ o kupnji zrakoplovnih karata, ako prilikom rezervacije leta na internetu naiđete na netransparentno utvrđene cijene, možete to prijaviti nacionalnim tijelima u svojoj zemlji boravka u EU-u.

Često postavljana pitanja

Zakonodavstvo EU

Trebate više informacija o pravilima u određenoj državi?

Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?

Obratite se specijaliziranim službama za pomoć

Zatražite pomoć ili savjet Europskog potrošačkog centra u svojoj zemljien

Podijeli: