Utolsó frissítés: 01/06/2022

Online értékesítés harmadik fél platformján

Ha online szeretne termékeket értékesíteni, választhatja azt a lehetőséget, hogy külső platformot használva hoz létre webshopot, azaz harmadik fél által az Ön cége számára vagy az Ön fő webhelyszolgáltatója számára kifejlesztett szoftvert alkalmaz. Úgy is dönthet, hogy termékeit jól ismert piactereken hirdeti meg. Ne feledje, hogy akkor is eleget kell tennie egyes, a webhelyek működtetésével kapcsolatos alapvető kötelezettségeknek, ha ezt a lehetőséget választja.

Harmadik felek e-kereskedelmi platformjai

E-kereskedelmi platform alatt olyan szoftverprogramot vagy -alkalmazást kell érteni, amely segítséget nyújt a webhelykezelési, a marketing-, az értékesítési, a logisztikai és más műveletek elvégzéséhez, és ezáltal lehetővé teszi az Ön cége számára, hogy árukat és szolgáltatásokat értékesítsen az interneten. Ha ezt a megoldást választja, érdemes figyelembe vennie az alábbi szempontokat:

Piactérplatformok

Ha túl sok munkával járna, hogy egy harmadik fél e-kereskedelmi platformját használja, vagy ha úgy ítéli meg, hogy hasznos lehet egy további értékesítési csatornát is igénybe venni, érdemes megfontolnia, nem akarja-e termékeit valamelyik online piactéren értékesíteni. A piacterek olyan e-kereskedelmi webhelyek, amelyek a hagyományos áruházak offline modelljének mintájára kapcsolják össze az eladókat és a vevőket. Az ilyen típusú webhelyen végrehajtott összes ügyletet a piactér üzemeltetője kezeli. A piacterek értékesítési csatornát kínálnak, melyen keresztül Ön el tudja érni azokat a vevőket, akik érdeklődnek a cége által értékesített áruk és szolgáltatások iránt. Az online piactereknek számos előnyük van, köztük a következők: 

A platformok és az üzleti felhasználók közötti kapcsolatokról szóló rendelet

Az Európai Bizottság új előírásokat vezetett be annak érdekében, hogy az online platformok átláthatóbban és méltányosabban működjenek. Ezek a szabályok meghatározzák, milyen kötelezettségeknek kell eleget tenniük – többek között az e-kereskedelem, a közösségi média, az online alkalmazásforgalmazás és az együttműködésen alapuló piacterek tekintetében – az online közvetítő szolgáltatóknak és a keresőprogram-szolgáltatóknak, amelyek átjáróként működnek a vállalkozások piacokhoz és fogyasztókhoz való hozzáférése tekintetében.

A platformok és az üzleti felhasználók közötti kapcsolatokról szóló új rendelet megoldásokkal szolgál az üzleti tevékenységük keretében platformokat használó cégek által tapasztalt problémákra, köztük a következőkre:

Az onlineplatform-gazdasági megfigyelőközpont en azért jött létre, hogy nyomon kövesse az onlineplatform-gazdaság fejlődését, valamint a platformok és az üzleti felhasználók közötti kapcsolatokról szóló új rendelet végrehajtását.

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Helyi vállalkozástámogatás

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network  díjmentesen segíthet Önnek.

További segítségnyújtó szolgálatok

Oldal megosztása: