Utolsó frissítés:: 29/01/2019

Kifizetések teljesítése és fogadása

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Ön nem számíthat fel felárat a kártyás vásárlásokért, és nem utasíthat vissza egy fizetési ügyletet amiatt, hogy ügyfelének a lakóhelye vagy székhelye egy másik uniós országban van. A pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás elleni szabályok: kötelező ellenőrizni az ügyfelek és a tényleges tulajdonosok személyazonosságát.

Olvasson utána, hogyan számíthat fel késedelmi kamatot, illetve igényelhet kártérítést, ha kereskedelmi ügyletből kifolyólag egy másik vállalkozás vagy közigazgatási szerv tartozik az Ön cégének. Számítsa ki kalkulátorunk segítségével, milyen összegű késedelmi kamat jár Önnek.

Az uniós szabályok értelmében Ön az interneten kérelmezheti a tagállamközi követelésbehajtás felgyorsítását. Önnek arra is lehetősége van, hogy bírósági végzést kérjen pénzeszközök befagyasztására az adós bankszámláján.

Oldal megosztása: