Utolsó frissítés: 21/06/2022

Kifizetések teljesítése és fogadása

Ön nem számíthat fel felárat a kártyás vásárlásokért, és nem utasíthat vissza egy fizetési ügyletet amiatt, hogy ügyfelének a lakóhelye vagy székhelye egy másik uniós országban van. Ha kártyás fizetés esetén Ön lehetővé teszi vásárlóinak, hogy a saját hazájuk valutájában fizessenek, Önnek a vásárlás időpontjában tájékoztatnia kell ügyfeleit az átváltási szolgáltatás összes díjáról. A pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás elleni szabályok értelmében kötelező ellenőrizni az ügyfelek és a tényleges tulajdonosok személyazonosságát.

Olvasson utána, hogyan számíthat fel késedelmi kamatot, illetve igényelhet kártérítést, ha kereskedelmi ügyletből kifolyólag egy másik vállalkozás vagy közigazgatási szerv tartozik az Ön cégének. Számítsa ki kalkulátorunk segítségével, milyen összegű késedelmi kamat jár Önnek.

Az uniós szabályok értelmében Ön az interneten kérelmezheti a tagállamközi követelésbehajtás felgyorsítását. Önnek arra is lehetősége van, hogy bírósági végzést kérjen pénzeszközök befagyasztására az adós bankszámláján.

Oldal megosztása: