Posljednji put provjereno : 29/10/2018

Rad na određeno vrijeme

Odluka Ujedinjene Kraljevine o pozivanju na članak 50. UEU-a: Više informacija

Od 30. ožujka 2019. cjelokupno zakonodavstvo EU-a prestat će se primjenjivati na Ujedinjenu Kraljevinu, osim ako se ratificiranim sporazumom o povlačenju utvrdi drugi datum ili Europsko vijeće i Ujedinjena Kraljevina jednoglasno odluče produljiti dvogodišnje razdoblje pregovora. Dodatne informacije o pravnim posljedicama za poduzeća:

Jednaki uvjeti zapošljavanja

Zaposlenicima na određeno vrijeme morate osigurati jednake uvjete zapošljavanja kao i zaposlenicima na neodređeno vrijeme, uključujući plaću, odmor, otkazni rok te druga prava i pogodnosti povezane s njihovim zaposlenjem. Kao poslodavac dužni ste obavijestiti svoje zaposlenike na određeno vrijeme kad se otvori radno mjesto na neodređeno vrijeme.

Uzastopni ugovori o radu na određeno vrijeme

Države članice EU-a obvezne su prenijeti barem jednu od sljedećih mjera u svoje nacionalno zakonodavstvo kako bi se spriječila zlouporaba uzastopnih ugovora o radu na određeno vrijeme:

Zaštita zdravlja i sigurnost

Prije nego što započnu s radom, svoje zaposlenike morate obavijestiti o svim mogućim rizicima povezanima s poslom koji će obavljati te o potrebnim posebnim kvalifikacijama, vještinama ili medicinskom nadzoru.

U pojedinim zemljama EU-a za neke poslove nije dozvoljeno zapošljavati radnike na određeno vrijeme, osobito ako im je potreban poseban medicinski nadzor.

Povezane teme

Zakonodavstvo EU

Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?

Obratite se specijaliziranim službama za pomoć

Vaš savjetnik EURES-a

Vaš savjetnik EURES-a može vas informirati o uvjetima rada i pomoći vam u postupcima zapošljavanja u vašoj državi ili prekograničnoj regiji.

Potpora lokalnim poduzećima - Imate li pitanja o poslovanju preko granica, primjerice o izvozu ili širenju u drugu državu EU-a? Ako imate, Europska poduzetnička mreža može vam dati besplatan savjet.

Podijeli: