A szolgáltatás eszközei

Nyelvválasztás

Az EU zászlaja

Navigációs útvonal

Menü

Frissítve : 25/04/2017

Gyakran feltett kérdések - A légi közlekedés biztonsága

 • Nem tudom pontosan, mely kozmetikumok minősülnek folyadéknak. Felvihetek-e egyáltalán magammal kozmetikumokat a fedélzetre?

  IGEN – Egyenként legfeljebb 100 ml-es kiszerelésben. Ha térfogatuk ennél nagyobb, a kozmetikumokat a feladásra szánt csomagba kell tennie. Figyelem: a különböző krémek és gélek folyadéknak minősülnek.

 • Kanadából Londonba fogok utazni öt hónapos kisfiammal.  Vihetek-e magammal bébiételt a repülőútra, vagy el fogják azt venni tőlem a biztonsági ellenőrzésnél?

  Korlátozott mennyiségű bébiételt fel lehet vinni a fedélzetre eredeti kiskereskedelmi csomagolásban, feltéve, hogy azt nem kell hűtve tárolni kinyitás előtt, és a csomagolás sértetlen (kivéve, ha már megnyitották fogyasztás céljából).

 • Athénból Londonba utazom. Négy óránként folyékony gyógyszert kell bevennem.  Felvihetem ezt a gyógyszerkészítményt a fedélzetre?  Be kell tennem a gyógyszeres üveget egy átlátszó zacskóba?

  A válasz mindkét kérdésre igen.   Az utasok a számukra nélkülözhetetlen gyógyszerekből 100 ml-nél nagyobb mennyiséget is felvihetnek a fedélzetre, de csak akkor, ha ez a mennyiség a repülőút során szükséges. Előfordulhat, hogy Önnek bizonyítania kell, hogy az üveg valóban gyógyszert tartalmaz.

 • Lisszabonból Brüsszelbe fogok utazni hat hónapos gyermekemmel,  akinek a repülőút során több mint 100 ml tejre lesz szüksége.  Felvihetem a tejet tartalmazó üveget a fedélzetre?

  Igen, bébiételből és kisgyermekeknek szánt tejből az utasok 100 ml-nél nagyobb mennyiséget is felvihetnek a fedélzetre, de csak akkor, ha erre a mennyiségre a repülőút során szükség van. Figyelem: előfordulhat, hogy Önnek bizonyítania kell, hogy az üveg valóban bébiételt/tejet tartalmaz.   Az üveget külön, egy átlátszó és újrazárható nejlonzacskóba kell csomagolni, és azt külön fel kell mutatni a biztonsági ellenőrzésnél.

 

A témával kapcsolatos legfontosabb információk
Biztonság a repülőtereken és a légi járatokon
Nyilvános konzultációk
  Tanácsra vagy segítségre van szüksége?
  Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz