Sivuston työkalut

Kielivalikko

EU:n lippu

Navigointipolku

Valikko

Päivitetty : 25/04/2017

Usein kysyttyä - Lentoturvallisuus

 • En ole varma, mitkä kosmetiikkatuotteet luokitellaan nesteiksi. Voiko lentokoneen matkustamoon ottaa mukaan mitään kosmetiikkaa?

  KYLLÄ – Kosmetiikkapakkauksia, jotka ovat kooltaan alle 100 ml, saa ottaa mukaan matkustamoon. Suuremmat pakkaukset on laitettava ruumaan meneviin matkatavaroihin. Huomaa, että voiteet ja geelit luokitellaan nesteiksi.

 • Aion matkustaa Kanadasta Lontooseen yhdessä viisikuisen poikani kanssa.  Voinko tuoda vauvanruokaa mukanani Kanadasta vai takavarikoidaanko se rajalla?

  Voit tuoda pienen määrän vauvanruokaa edellyttäen, että se ei vaadi säilytystä viileässä. Vauvanruokien on oltava kuluttajille suoraan myytäväksi tarkoitettuja pakattuja merkkivalmisteita ja pakkauksen on oltava ehjä ja avaamaton ennen käyttöä.

 • Minun on käytettävä nestemäistä lääkitystä neljän tunnin välein.  Voinko ottaa lääkkeeni mukaan matkustamoon lentäessäni Ateenasta Lontooseen?  Onko lääkkeen oltava läpinäkyvässä pussissa?

  Vastaus näihin kysymyksiin on "kyllä".   Matkustamoon voi ottaa mukaan hoidon kannalta välttämättömiä lääkkeitä suuremman määrän kuin 100 ml. Tämä koskee kuitenkin ainoastaan matkan aikana käytettäviä lääkkeitä, ja matkustajaa voidaan pyytää todistamaan lääkkeen aitous.

 • Aion matkustaa Lissabonista Brysseliin yhdessä puolivuotiaan vauvani kanssa.  Minun on annettava vauvalleni yli 100 ml maitoa pullosta lennon aikana.  Voinko ottaa maitopullon mukaan matkustamoon?

  Kyllä. Matkustamoon voi ottaa mukaan vauvanruokaa ja äidinmaidonkorviketta suuremman määrän kuin 100 ml. Tämä koskee kuitenkin vain vauvan ruokintaa lennon aikana, ja matkustajaa voidaan pyytää todistamaan vauvanruoan aitous.   Maitopullon on oltava läpinäkyvässä pussissa, joka voidaan sulkea uudelleen. Se on näytettävä erikseen lentoaseman turvatarkastuksessa.

 

Julkiset kuulemismenettelyt
  Tarvitsetko asiantuntija-apua?
  Apua ja neuvontaa