Storitvena orodja

Izbira jezika

Zastava EU

Navigacijska pot

Meni

Posodobitev : 25/04/2017

Pogosta vprašanja - Varnost v letalskem prometu

 • Nisem prepričan, kateri kozmetični izdelki so uvrščeni med tekočine. Ali sploh smem kozmetične izdelke vzeti s sabo v potniško kabino?

  DA – če izdelek ni večji od 100 ml. Vse večje izdelke morate spraviti v oddano prtljago. Tudi kreme in geli so uvrščeni med tekočine.

 • S petletnim sinom bom potovala iz Kanade v London.  Ali lahko s sabo vzamem otroško hrano iz Kanade ali bo na mejnem prehodu zasežena?

  Vzamete lahko omejeno količino otroške hrane, če je pred uporabo ni treba shranjevati v hladilniku, če gre za pakirano hrano, zaščiteno z blagovno znamo, ki se prodaja neposredno potrošniku, in če je embalaža nepoškodovana, razen če je izdelek trenutno v uporabi.

 • Vsake štiri ure moram vzeti tekoče zdravilo.  Ali lahko to zdravilo vzamem s sabo na krov letala iz Aten v London?  Ali moram zdravilo zapakirati v prosojno vrečko?

  Odgovor na obe vprašanji je pritrdilen.   Osnovna zdravila lahko vzamete s sabo tudi v količinah, večjih od 100 ml, vendar le za uporabo med potovanjem. Morda boste morali tudi dokazati, da je zdravilo pristno.

 • S šestmesečnim dojenčkom bom potoval iz Lizbone v Bruselj.  Med letom bo potreboval stekleničko mleka, večjo od 100 ml.  Ali jo lahko vzamem na krov letala?

  Da – otroško hrano in mleko lahko vzamete s sabo tudi v količinah, večjih od 100 ml, vendar le za uporabo med potovanjem. Morda boste morali tudi dokazati, da je hrana pristna.   Stekleničko morate vložiti v posebno prozorno vrečko, ki jo je mogoče znova zatesniti, in jo pri varnostnem pregledu potnikov posebej pokazati.

 

Glej osnovne informacije o tem področju
Varnost na letališču
Javna posvetovanja
  Potrebujete pomoč podporne službe?
  Pomoč in svetovanje