Uslužni alati

Odabir jezika

Zastava EU-a

Navigacijski put

Izbornik

Ažurirano : 25/04/2017

Često postavljana pitanja - Sigurnost i zaštita zračnog prometa

 • Ne znam koji se točno kozmetički proizvodi smatraju tekućinom. Mogu li u kabinu uopće ponijeti kozmetički proizvod?

  Da, ali proizvod ne smije biti veći od 100 ml. Ako je veći, morat ćete ga pohraniti u prtljagu koju predajete. Imajte na umu da se kreme i gelovi smatraju tekućinom.

 • Namjeravam putovati iz Kanade u London s petomjesečnim sinom.  Smijem li sa sobom iz Kanade ponijeti hranu za dojenčad ili će mi je oduzeti na ulasku?

  Smijete ponijeti ograničenu količinu hrane za dojenčad ako se prije otvaranja ne mora čuvati u hladnjaku, ako je zapakirana kao robna marka koja se izravno prodaje potrošaču te ako pakiranje nije otvoreno, osim u slučaju da se trenutačno upotrebljava.

 • Moram uzimati tekući lijek svaka četiri sata.  Smijem li ga ponijeti sa sobom u zrakoplov na letu od Atene do Londona?  Moram li ga pohraniti u prozirnu vrećicu?

  Odgovor je na oba pitanja potvrdan.   Dopušteno je nositi osnovne lijekove u količinama većima od 100 ml, ali isključivo radi uporabe tijekom leta. Moguće je da ćete morati dokazati i njihovu autentičnost.

 • Namjeravam putovati iz Lisabona u Bruxelles sa šestomjesečnom bebom.  Tijekom leta trebat će joj bočica i više od 100 ml mlijeka.  Smijem li je unijeti u zrakoplov?

  Da, dopušteno je nositi hranu za dojenčad i mlijeko u količinama većima od 100 ml, ali isključivo radi uporabe tijekom leta. Moguće je da ćete morati dokazati i njihovu autentičnost.   Bočicu treba pohraniti u zasebnu prozirnu vrećicu koja se može ponovno zatvoriti i pri sigurnosnoj provjeri putnika treba je predočiti odvojeno.

 

Pogledajte najvažnije informacije o ovoj temi
Sigurnost zračnih luka i zračnih prijevoznika
Public consultations
  Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?
  Pomoć i savjetovanje