Tools

Taalkeuzemenu

EU-vlag

Kruimelpad

Menu

Bijgewerkt : 25/04/2017

Veelgestelde vragen - Luchtvaartveiligheid

 • Ik weet niet goed welke cosmeticaproducten als vloeistoffen worden beschouwd. Mag ik cosmeticaproducten meenemen in mijn handbagage?

  JA, als de verpakkingen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten in de bagage die in het ruim meegaat. Let op! Ook crèmes en gels worden als vloeistoffen beschouwd.

 • Ik reis binnenkort van Canada naar Londen met mijn 5 maanden oude zoon.  Mag ik babyvoeding uit Canada meenemen of zal die in beslag worden genomen?

  U mag een beperkte hoeveelheid babyvoeding meenemen, op voorwaarde dat die niet gekoeld hoeft te worden, dat het een product is dat rechtstreeks aan de consument wordt verkocht en dat de verpakking nog dicht is, tenzij het product op het moment zelf wordt gebruikt.

 • Ik moet om de vier uur vloeibare medicatie nemen.  Mag ik mijn medicatie meenemen in mijn handbagage als ik van Athene naar Londen vlieg?  Moet ik het in een transparante zak verpakken?

  Natuurlijk mag dat, en ja, uw medicatie moet ook in een transparante zak verpakt worden.   Geneesmiddelen zijn toegestaan in hoeveelheden van meer dan 100 ml, maar alleen voor gebruik tijdens de reis en als u kunt aantonen dat het echt geneesmiddelen zijn.

 • Ik reis binnenkort van Lissabon naar Brussel met mijn 6 maand oude baby.  Hij heeft tijdens de vlucht een fles van meer dan 100 ml babymelk nodig.  Mag ik de melk meenemen in mijn handbagage?

  Ja, babyvoeding is toegestaan in hoeveelheden van meer dan 100 ml, maar alleen voor gebruik tijdens de reis en als u kunt aantonen dat het inderdaad babyvoeding is.   De fles moet in een aparte transparante hersluitbare zak verpakt worden en afzonderlijk worden getoond bij de controles op de luchthaven.

 

Algemene informatie hierover
Veilig vliegen
Openbare raadpleging
  Advies van een expert? Wij helpen u op weg.
  Vraag hulp of advies