Tools

Taalkeuzemenu

EU-vlag

Kruimelpad

Menu

Bijgewerkt : 25/04/2017

Veelgestelde vragen - Dieren of planten meenemen op reis

 • Kan mijn cavia een Europees huisdierenpaspoort krijgen?

  NEE, dat kan niet. Het EU-dierenpaspoort bestaat alleen voor honden, katten en fretten. Voor andere huisdieren geldt de nationale wetgeving.

 • Moet ik toestemming vragen om bijvoorbeeld een zeldzame vlinder, zoals de ornithoptera chimaera, te vervoeren binnen de EU?

  JA, het vervoer van bedreigde diersoorten, zoals de ornithoptera chimaera, is aan strikte voorwaarden gebonden. Als u een exemplaar van deze soort wil meenemen, moet u daarvoor toestemming vragen.

  Wilt u weten voor welke dier- en plantensoorten u een vergunning nodig heeft om deze te mogen vervoeren, dan kunt u de EU-database voor de handel in wilde planten en dierenEnglishraadplegen of contact opnemen met de CITES-autoriteitespañolfrançaisбългарскиEnglish in uw land.

 • Ik wil mijn hond meenemen naar Ierland, waar ik ga wonen.  Wat gebeurt er als hij niet aan de voorwaarden voldoet om Ierland in te mogen?

  Uw hond mag worden teruggestuurd naar het land waar u vandaan komt, of (op uw kosten) in quarantaine worden gehouden zolang dat nodig is om aan de gezondheidsvoorschriften te voldoen (maximaal 21 dagen). In zeer uitzonderlijke gevallen kunnen de autoriteiten uw hond laten inslapen.

 • Ik ben visueel gehandicapt en wil van Parijs naar Londen vliegen.  Mag ik mijn blindegeleidehond meenemen?

  JA, de luchtvaartmaatschappij moet toestaan dat u een erkende hulphond meeneemt in de cabine van het vliegtuig.

 • Bestaan er beperkingen voor de invoer van bepaalde beschermde dieren of planten in de EU?

  JA, bepaalde bedreigde dier- en plantensoorten en delen ervan zijn beschermd op grond van het Verdrag van Washington (CITES).  Er gelden strenge voorschriften voor invoer in de EU.

 

Algemene informatie hierover
Dieren of planten meenemen op reis
Openbare raadpleging
  Advies van een expert? Wij helpen u op weg.
  Vraag hulp of advies