Sivuston työkalut

Kielivalikko

EU:n lippu

Navigointipolku

Valikko

Päivitetty : 25/04/2017

Usein kysyttyä - Eläinten ja kasvien kuljettaminen

 • Voiko marsuni saada EU:n lemmikkieläinpassin?

  EI – Ei voi. EU:n lemmikkieläinpassi on tarkoitettu vain koirille, kissoille ja freteille. Muihin lemmikkieläimiin sovelletaan kansallista lainsäädäntöä.

 • Tarvitsenko luvan, kun matkustan EU-maiden välillä ja minulla on mukanani Ornithoptera chimaera -perhonen?

  KYLLÄ – Uhanalaisten eläinlajien, esimerkiksi Ornithoptera chimaera -perhosten, viemistä maasta toiseen säädellään tarkasti. Jos haluat viedä uhanalaiseen lajiin kuuluvan eläinyksilön maasta toiseen, tarvitset todistuksen.

  Tarkista EU:n luonnonvaraisten lajien kaupan viitetietokannastaEnglish, tarvitsetko luvan. Voit myös ottaa yhteyttä oman maasi CITES-viranomaiseenespañolfrançaisбългарскиEnglish, joka kertoo, tarvitaanko mukanasi olevalle eläinlajille todistus.

 • Aion muuttaa Irlantiin ja ottaa koirani mukaan.  Mitä tapahtuu, jos koirani ei täytäkään Irlantiin pääsylle asetettuja vaatimuksia?

  Tällaisessa tapauksessa koirasi voidaan palauttaa lähtömaahan tai asettaa karanteeniin (jolloin omistaja vastaa kustannuksista) siihen saakka, kunnes terveysvaatimukset täyttyvät, kuitenkin enintään 21 päivän ajaksi. Tarvittaessa koira voidaan viimeisenä keinona myös lopettaa.

 • Olen näkövammainen ja aion matkustaa lentokoneella Pariisista Lontooseen.  Voinko ottaa opaskoirani mukaan?

  KYLLÄ – Lentoyhtiön on otettava hyväksytty avustuskoira mukaan lennolle ja sitä on kuljetettava koneen matkustamossa.

 • Onko joidenkin suojeltujen eläinten tai kasvien tuonnille EU:hun rajoituksia?

  KYLLÄ – Tiettyjä luonnonvaraisia eläin- ja kasvilajeja ja niiden osia suojellaan kansainvälisellä yleissopimuksella (CITES-sopimus).  Niiden EU:hun tuontiin sovelletaan tiukkoja sääntöjä.

 

Julkiset kuulemismenettelyt
  Tarvitsetko asiantuntija-apua?
  Apua ja neuvontaa