Wonen en reizen
Laatste controle: 26/04/2019

Personeel informeren en raadplegen

Besluit VK artikel 50 EU-Verdrag: Meer informatie

Met ingang van 30 maart 2019 is alle EU-wetgeving niet langer van toepassing op het Verenigd Koninkrijk, tenzij bij een geratificeerde uittredingsovereenkomst een andere datum is vastgesteld, of de Europese Raad en het Verenigd Koninkrijk unaniem besluiten om de onderhandelingsperiode van twee jaar te verlengen. Meer informatie over de juridische gevolgen voor bedrijven:

Heeft u een bedrijf in een EU-land met ten minste 50 werknemers, inclusief personeel met tijdelijke contracten, (of meer dan 20, als het een afdeling is van een grotere onderneming), dan bent u wettelijk verplicht:

U moet de informatie tijdig meedelen zodat de personeelsvertegenwoordigers voldoende tijd hebben om zich op het overleg voor te bereiden.

Deze vertegenwoordigers (of deskundigen die hen bijstaan) mogen met uw werknemers of anderen geen informatie delen die u hun vertrouwelijk hebt gegeven.

 

Gerelateerde onderwerpen

EU-wetgeving

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Uw EURES-adviseur

Uw EURES-adviseur kan u informeren over de arbeidsvoorwaarden en u helpen met sollicitatieprocedures in uw land of over de grens.

Lokale steun voor ondernemers - Hebt u vragen over zakendoen in het buitenland? Denkt u aan exporteren of uitbreiden naar een ander EU-land? Zo ja, dan kan het Enterprise Europe Network u gratis advies geven.

Deze bladzijde delen: