Wonen en reizen
Laatste controle: 13/02/2019

Wijziging van de arbeidsovereenkomst

Besluit VK artikel 50 EU-Verdrag: Meer informatie

Met ingang van 30 maart 2019 is alle EU-wetgeving niet langer van toepassing op het Verenigd Koninkrijk, tenzij bij een geratificeerde uittredingsovereenkomst een andere datum is vastgesteld, of de Europese Raad en het Verenigd Koninkrijk unaniem besluiten om de onderhandelingsperiode van twee jaar te verlengen. Meer informatie over de juridische gevolgen voor bedrijven:

Als werkgever bent u verplicht uw personeel schriftelijk op de hoogte te stellen van alle wijzigingen in hun arbeidsvoorwaarden. Als de wijziging het gevolg is van een wetswijziging of administratieve bepalingen, hoeft u hun geen schriftelijk document te geven dat het oorspronkelijke contract aanpast.

Als uw werknemers langer dan een maand in een ander land moeten werken (o.a. detacheringen), moet u hen van te voren informeren over:

Gerelateerde onderwerpen

EU-wetgeving

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Uw EURES-adviseur

Uw EURES-adviseur kan u informeren over de arbeidsvoorwaarden en u helpen met sollicitatieprocedures in uw land of over de grens.

Lokale steun voor ondernemers - Hebt u vragen over zakendoen in het buitenland? Denkt u aan exporteren of uitbreiden naar een ander EU-land? Zo ja, dan kan het Enterprise Europe Network u gratis advies geven.

Deze bladzijde delen: