Εργαλεία εξυπηρέτησης

Επιλογή γλώσσας

Σημαία της ΕΕ

Διαδρομή πλοήγησης

Μενού

Επικαιροποίηση : 25/04/2017

Συχνές ερωτήσεις - Μεταφέροντας στο ταξίδι ζώα ή φυτά

 • Το ευρωπαϊκό διαβατήριο για τα ζώα συντροφιάς καλύπτει το ινδικό μου χοιρίδιο;

  ΟΧΙ, δεν το καλύπτει. Το ευρωπαϊκό διαβατήριο για ζώα συντροφιάς καλύπτει μόνο τους σκύλους, τις γάτες και τις νυφίτσες. Αν έχετε άλλα ζώα συντροφιάς, ισχύει μόνο η εθνική νομοθεσία.

 • Χρειάζομαι άδεια για να μεταφέρω μια πεταλούδα chimaera birdwing από μια χώρα της ΕΕ σε άλλη;

  ΝΑΙ, η μεταφορά ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως η πεταλούδα chimaera birdwing, ελέγχεται αυστηρά. Αν θέλετε να μεταφέρετε στο ταξίδι σας αυτό το είδος, χρειάζεστε πιστοποιητικό.

  Για να δείτε αν χρειάζεστε άδεια για τη μεταφορά ενός συγκεκριμένου είδους στη χώρα σας, συμβουλευτείτε τη βάση δεδομένων της ΕΕ για τα είδη άγριας πανίδας και χλωρίδαςEnglish  ή επικοινωνήστε με την αρχή CITESespañolfrançaisбългарскиEnglish της χώρας σας.

 • Σχεδιάζω να εγκατασταθώ μόνιμα στην Ιρλανδία και θα ήθελα να πάρω μαζί τον σκύλο μου.  Τι θα συμβεί αν ο σκύλος μου δεν πληροί τις απαιτήσεις εισόδου στην Ιρλανδία;

  Ο σκύλος σας μπορεί να σταλεί πίσω στη χώρα προέλευσής του, ή να τεθεί σε καραντίνα (με δικά σας έξοδα) για όσο χρειάζεται προκειμένου να πληροί τις υγειονομικές απαιτήσεις υγείας (μέχρι 21 ημέρες το πολύ). Ως έσχατη λύση, ο σκύλος σας μπορεί και να θανατωθεί.

 • Έχω προβλήματα όρασης και θέλω να ταξιδέψω από το Παρίσι στο Λονδίνο αεροπορικώς.  Μπορώ να πάρω μαζί τον σκύλο - οδηγό μου;

  ΝΑΙ, ο αερομεταφορέας οφείλει να επιτρέψει τη μεταφορά ενός αναγνωρισμένου σκύλου συνοδείας στην καμπίνα επιβατών του αεροσκάφους.

 • Υπάρχουν περιορισμοί για την εισαγωγή ορισμένων προστατευόμενων ειδών ζώων και φυτών στην ΕΕ;

  ΝΑΙ, ορισμένα απειλούμενα είδη και μέρη αυτών προστατεύονται από τη Σύμβαση της Ουάσιγκτον (CITES).  Ισχύουν αυστηροί κανόνες για την εισαγωγή τους στην ΕΕ.

 

Δείτε τις βασικές πληροφορίες για το θέμα αυτό
Μεταφέροντας στο ταξίδι ζώα ή φυτά
Δημόσιες διαβουλεύσεις
  Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;
  Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές