Instrumentele site-ului

Selector de limbi

Drapelul UE

Cale de navigare

Meniu

Actualizare : 25/04/2017

Întrebări şi răspunsuri - Transportul plantelor și al animalelor

 • Pașaportul european pentru animale de companie este valabil pentru porcușorul de Guineea?

  NU. Pașaportul european pentru animale de companie este valabil numai pentru câini, pisici și dihori domestici. În cazul altor animale de companie, se aplică legislația națională.

 • Am nevoie de un certificat special pentru a transporta un exemplar de Ornithoptera chimaera (o specie de fluture) dintr-o țară a UE în alta?

  DA. Transportul speciilor pe cale de dispariție, printre care se numără şi Ornithoptera chimaera, este supus unui control strict. Dacă doriți să transportați un exemplar din această specie, aveți nevoie de un certificat.

  Pentru a afla dacă aveți nevoie de autorizație când transportați anumite specii, consultați baza de date a UE privind comerțul cu specii ale florei și faunei sălbaticeEnglish  sau contactați autoritatea CITESespañolfrançaisбългарскиEnglish din țara dumneavoastră.

 • Urmează să mă stabilesc în Irlanda și vreau să îmi iau și câinele cu mine.  Ce se întâmplă dacă acesta nu îndeplinește condițiile de intrare în Irlanda?

  Câinele poate fi returnat în țara de origine sau plasat în carantină (pe cheltuiala dumneavoastră) până în momentul în care îndeplinește condițiile sanitare (maxim 21 de zile). În ultimă instanță, câinele ar putea fi eutanasiat.

 • Am deficiențe de vedere și vreau să călătoresc cu avionul de la Paris la Londra.  Pot să îmi iau câinele însoțitor?

  DA. Compania aeriană trebuie să transporte câinii însoțitori recunoscuți în cabina aeronavei.

 • Există restricții cu privire la importul în UE al unor animale sau plante protejate?

  DA. Anumite specii pe cale de dispariție și părți din acestea sunt protejate prin Convenția de la Washington (CITES).  Există norme stricte cu privire la importul acestora în UE.

 

Principalele informații pe această temă
Transportul plantelor și al animalelor
Consultaţii publice
  Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?
  Solicitați sprijin și consiliere