Ultima verificare: 12/02/2021

Condiții de angajare

Sunteți afectat de Brexit?

Când angajați lucrători trebuie să îi informați în scris cu privire la condițiile de muncă. În mod ideal, ar trebuie să le oferiți aceste informații înainte de a-și începe activitatea sau în prima zi de lucru. În unele țări din UE (În acest caz, cele 27 de state membre ale UE + Regatul Unit (până la sfârșitul perioadei de tranziție)), aveți la dispoziție un interval cuprins între 1 săptămână și 2 luni pentru a face acest lucru.

Contractele de angajare sau orice alte documente scrise care confirmă condițiile de lucru – cum ar fi scrisorile de angajament – trebuie să conțină cel puțin următoarele informații sau să facă trimitere la legislația relevantă:

În ceea ce privește concediile anuale, durata perioadelor de preaviz, timpul de lucru și remunerația, este suficient să faceți trimitere la legislația națională/regională și la dispozițiile administrative relevante.

Avertisment

Unele țări din UE aplică norme simplificate în cazul angajaților care lucrează maximum 1 lună sau al celor care lucrează mai puțin de 8 ore pe săptămână.

Căutați mai jos informații naționale privind programele de lucru simplificate care ar putea fi disponibile în țara dumneavoastră:

Aveți întrebări despre o anumită țară?

Lucrători din alte ţări din UE: egalitatea de tratament şi permisul de muncă

Ca angajator, aveți dreptul de a recruta personal din orice țară din UE. Candidaților originari din alte țări europene trebuie să le aplicați același tratament ca și celor provenind din propria dumneavoastră țară. Pe parcursul procesului de recrutare, nu puteți impune criterii discriminatorii (de exemplu, naționalitatea). De asemenea, trebuie să le oferiți cetățenilor din alte țări din UE aceleași condiții de muncă (salariu, concediu anual plătit etc.) ca și celor din propria țară. Persoanele provenind din UE nu au nevoie de permis de muncă pentru a lucra în altă țară din Uniune.

Le puteți cere candidaților din alte țări să își demonstreze competențele lingvistice necesare în vederea ocupării locului de muncă, dar nivelul cerut trebuie să fie rezonabil pentru postul în cauză.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a recruta lucrători din alte țări europene, accesați EURES - Rețeaua europeană a locurilor de muncă.

Dacă întreprinderea dumneavoastră se află într-o regiune de graniță, EURES vă poate oferi consiliere cu privire la statutul administrativ al lucrătorilor transfrontalieri.

Teme conexe

Legislația UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Consilierul dumneavoastră EURES Deschideți ca link extern

Consilierul dumneavoastră EURES vă poate informa cu privire la condițiile de muncă și, în același timp, vă poate oferi asistență pe parcursul procesului de recrutare în țara dumneavoastră sau într-o regiune transfrontalieră.

Asistență locală pentru întreprinderi

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier , de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Alte servicii de asistență

Partajați această pagină: