Ultima verificare: 13/02/2023

Amenajări corespunzătoare

În conformitate cu normele UE, angajatorii trebuie să le ofere amenajări corespunzătoare angajaților cu handicap. Orice modificare și costurile aferente trebuie să fie realiste și să nu impună o sarcină disproporționată asupra întreprinderii.

Ce se înțelege prin amenajări corespunzătoare?

Prin amenajare corespunzătoare se înțelege orice adaptare a locului de muncă sau a mediului de lucru care este necesară pentru a-i permite unei persoane cu handicap să candideze pentru un post, să își desfășoare activitatea și să avanseze în carieră sau să urmeze cursuri de formare.

Amenajările corespunzătoare trebuie să vizeze toți angajații cu handicap. Dreptul la o amenajare corespunzătoare se extinde la toate activitățile profesionale vizate de legislația Uniunii, de la procedura de solicitare a unui loc de muncă până la încetarea activității. Aceasta se extinde, de asemenea, la condițiile de muncă și la beneficiile marginale.

Tipuri de amenajări corespunzătoare și exemple

Soluții tehnice

Modalități de lucru

Măsuri de formare

Măsuri de sensibilizare

Dacă doriți să obțineți mai multe informații și să accesați portalurile naționale, consultați secțiunea privind egalitatea de tratament la locul de muncă.

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: