Ultima verificare : 25/07/2018

Contracte de muncă

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Începând cu data de 30 martie 2019, legislația UE va înceta să se aplice Regatului Unit, cu excepția cazului în care un acord de retragere ratificat stabilește o altă dată sau Consiliul European și Regatul Unit decid în mod unanim să prelungească perioada de negociere de doi ani. Informații suplimentare despre consecințele juridice pentru întreprinderi:

Când angajați personal, trebuie să respectați cerințele minime prevăzute de legislația UE cu privire la condițiile de angajare, modificarea contractelor de muncă și consultarea personalului.

Pe lângă contractele de muncă cu normă întreagă, puteți propune personalului și alte tipuri de contracte de muncă. Dar respectați întotdeauna principiul nediscriminării atunci când optați pentru forme atipice de muncă. Printre aceste forme și contracte atipice de muncă se numără:

Atunci când concediați mai mulți angajați, trebuie să respectați anumite obligații privind concedierile colective. Dacă angajați lucrători tineri, nu uitați că pentru tinerii sub 18 ani există norme specifice.

Este posibil ca unele țări din UE să prevadă niveluri mai ridicate de protecție a lucrătorilor. Pentru a vă asigura că înțelegeți pe deplin obligațiile care vă revin în calitate de angajator, consultați autoritatea competentă din țara dumneavoastră:

Mai multe informaţii

Partajați această pagină: