Viața și călătoriile în UE
Ultima verificare: 02/01/2023

Personalul angajat prin agenții de muncă temporară

Condiții de muncă egale

Dacă angajați lucrători temporari, trebuie să le oferiți cel puțin aceleași condiții de bază ca și personalului angajat permanent. Este vorba, printre altele, despre condițiile referitoare la remunerare, durata timpului de lucru, orele suplimentare, pauze, perioadele de odihnă, schimbul de noapte, concedii și zile nelucrătoare. De asemenea, trebuie să le garantați același acces la facilitățile colective, precum cantinele, structurile de îngrijire a copiilor și serviciile de transport, cu excepția cazului în care există motive obiective pentru un tratament diferențial.

Trebuie să îi informați pe angajații temporari de îndată ce apare un post vacant. Dacă doriți, la încheierea contractului lor de muncă temporară, îi puteți recruta direct.

Derogări

În anumite circumstanțe, sunt permise derogări limitate:

Sănătate și siguranță

Trebuie să îi informați pe angajații temporari, înainte să înceapă să lucreze, în legătură cu posibilele riscuri pe care le presupune munca lor, oferindu-le inclusiv informații despre eventualele calificări speciale, competențele sau supravegherea medicală necesară.

Avertisment

În Belgia, Croația, Franța, Grecia, Polonia, Portugalia, Slovenia și Spania, lucrătorii temporari nu pot efectua anumite sarcini care sunt considerate deosebit de periculoase, cum ar fi cele care implică eliminarea azbestului, utilizarea de fumiganți, expunerea la radiații sau substanțe carcinogene, mutagene sau toxice.

Legislația UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Consilierul dumneavoastră EURES

Consilierul dumneavoastră EURES vă poate informa cu privire la condițiile de muncă și, în același timp, vă poate oferi asistență pe parcursul procesului de recrutare în țara dumneavoastră sau într-o regiune transfrontalieră.

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: