Ultima verificare: 23/06/2022

Informarea și consultarea angajaților

Dacă întreprinderea dumneavoastră are cel puțin 50 de angajați – inclusiv personal cu contract pe durată determinată – într-o țară din UE (În acest caz, cele 27 de state membre ale UE) (sau cel puțin 20 de angajați dacă este o filială a unei întreprinderi mai mari), aveți obligația:

De asemenea, trebuie să vă asigurați că furnizați aceste informații într-un interval rezonabil, astfel încât reprezentanții angajaților să aibă timp suficient pentru a se pregăti pentru consultarea pe marginea chestiunilor în cauză.

Reprezentanții angajaților (sau eventualii experți care le oferă asistență) nu au voie să le comunice angajaților sau unor părți terțe informațiile care le-au fost furnizate de către dumneavoastră în mod confidențial.

Legislația UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Consilierul dumneavoastră EURES

Consilierul dumneavoastră EURES vă poate informa cu privire la condițiile de muncă și, în același timp, vă poate oferi asistență pe parcursul procesului de recrutare în țara dumneavoastră sau într-o regiune transfrontalieră.

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: