Ultima verificare: 26/04/2019

Informarea și consultarea angajaților

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Începând cu data de 30 martie 2019, legislația UE va înceta să se aplice Regatului Unit, cu excepția cazului în care un acord de retragere ratificat stabilește o altă dată sau Consiliul European și Regatul Unit decid în mod unanim să prelungească perioada de negociere de doi ani. Informații suplimentare despre consecințele juridice pentru întreprinderi:

Dacă întreprinderea dumneavoastră are cel puțin 50 de angajați – inclusiv personal cu contract pe durată determinată – într-o țară din UE (sau cel puțin 20 de angajați dacă este o filială a unei întreprinderi mai mari), aveți obligația:

De asemenea, trebuie să vă asigurați că furnizați aceste informații într-un interval rezonabil, astfel încât reprezentanții angajaților să aibă timp suficient pentru a se pregăti pentru consultarea pe marginea chestiunilor în cauză.

Reprezentanții angajaților (sau eventualii experți care le oferă asistență) nu au voie să le comunice angajaților sau unor părți terțe informațiile care le-au fost furnizate de către dumneavoastră în mod confidențial.

 

Teme conexe

Legislaţia UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Consilierul dumneavoastră EURES

Consilierul dumneavoastră EURES vă poate informa cu privire la condițiile de muncă și, în același timp, vă poate oferi asistență pe parcursul procesului de recrutare în țara dumneavoastră sau într-o regiune transfrontalieră.

Asistență locală pentru întreprinderi - Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Partajați această pagină: