Ultima verificare: 13/02/2023

Contracte cu fracțiune de normă

Condiții de muncă egale

Trebuie să le oferiți angajaților care au contracte cu fracțiune de normă aceleași condiții ca și lucrătorilor cu normă întreagă, inclusiv în ceea ce privește remunerarea, concediul, termenul de preaviz și alte drepturi și prestații legate de încadrarea lor de muncă.

Modificarea timpului de lucru

Ori de câte ori este posibil, trebuie să încercați să dați curs cererilor formulate de angajații care vor să-și schimbe programul de lucru:

Nu puteți concedia un angajat pe motiv că refuză să se transfere de la munca cu fracțiune de normă la munca cu normă întreagă sau invers.

Legislația UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Consilierul dumneavoastră EURES

Consilierul dumneavoastră EURES vă poate informa cu privire la condițiile de muncă și, în același timp, vă poate oferi asistență pe parcursul procesului de recrutare în țara dumneavoastră sau într-o regiune transfrontalieră.

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: