Ultima verificare: 14/10/2021

Contracte cu fracțiune de normă

Condiții de muncă egale

Trebuie să le oferiți angajaților care au contracte cu fracțiune de normă aceleași condiții ca și lucrătorilor cu normă întreagă, inclusiv în ceea ce privește remunerarea, concediul, termenul de preaviz și alte drepturi și prestații legate de încadrarea lor de muncă.

Modificarea timpului de lucru

Ori de câte ori este posibil, trebuie să încercați să dați curs cererilor formulate de angajații care vor să-și schimbe programul de lucru:

Nu puteți concedia un angajat pe motiv că refuză să se transfere de la munca cu fracțiune de normă la munca cu normă întreagă sau invers.

Teme conexe

Legislația UE

Sunteți afectat de Brexit?

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Consilierul dumneavoastră EURES Deschideți ca link extern

Consilierul dumneavoastră EURES vă poate informa cu privire la condițiile de muncă și, în același timp, vă poate oferi asistență pe parcursul procesului de recrutare în țara dumneavoastră sau într-o regiune transfrontalieră.

Asistență locală pentru întreprinderi

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier , de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Alte servicii de asistență

Partajați această pagină: