Ultima verificare: 26/04/2019

Contracte cu fracțiune de normă

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Condiții de muncă egale

Trebuie să le oferiți angajaților care au contracte cu fracțiune de normă aceleași condiții ca și lucrătorilor cu normă întreagă, inclusiv în ceea ce privește remunerarea, concediul, termenul de preaviz și alte drepturi și prestații legate de încadrarea lor de muncă.

Modificarea timpului de lucru

Ori de câte ori este posibil, trebuie să încercați să dați curs cererilor formulate de angajații care vor să-și schimbe programul de lucru:

Nu puteți concedia un angajat pe motiv că refuză să se transfere de la munca cu fracțiune de normă la munca cu normă întreagă sau invers.

Legislaţia UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Consilierul dumneavoastră EURES

Consilierul dumneavoastră EURES vă poate informa cu privire la condițiile de muncă și, în același timp, vă poate oferi asistență pe parcursul procesului de recrutare în țara dumneavoastră sau într-o regiune transfrontalieră.

Asistență locală pentru întreprinderi - Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Partajați această pagină: