Tarkistettu viimeksi: 16/09/2020

Työsuhteen ehdot

Brexitin vaikutukset

Kun työntekijä otetaan palvelukseen, työnantajan on annettava hänelle kirjallisesti tiedot työsuhteen ehdoista. Tiedot on annettava uusille työntekijöille mieluiten ensimmäisenä työpäivänä tai jo sitä ennen. Joissakin EU-maissa (Tässä tapauksessa EU:n 28 jäsenmaata) määräaika tietojen antamiselle on pidempi. Se voi vaihdella yhdestä viikosta kahteen kuukauteen.

Työsopimuksiin tai muihin kirjallisiin ilmoituksiin, joissa vahvistetaan työsuhteen ehdot, on sisällyttävä vähintään seuraavat tiedot tai sovellettavien lakien viitetiedot:

Vuosilomien, irtisanomisaikojen, työajan ja palkkauksen osalta riittää, että työntekijälle annetaan niitä koskevien lakien ja hallinnollisten määräysten viitetiedot.

Joissakin EU-maissa sovelletaan yksinkertaistettuja sääntöjä ja järjestelyjä, jos työsuhde kestää alle 1 kuukauden tai jos työntekijä työskentelee vähemmän kuin 8 tuntia/viikko.

Tarkempaa tietoa maittain:

Valitse maa

* Kansalliset viranomaiset eivät ole toimittaneet tietoa

Muita vastaavia aiheita

EU-lainsäädäntö

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi

Eures-neuvojat

Eures-neuvojat antavat tietoa työehdoista ja -olosuhteista ja työhönottomenettelyistä omassa EU-maassasi ja rajaseutualueilla.

Paikalliset yritystukipalvelut

Onko sinulla kysyttävää yritystoiminnasta yli maiden rajojen, esimerkiksi viennistä tai toiminnan laajentamisesta toiseen EU-maahan? Enterprise Europe Network -verkoston kautta voit saada maksutonta neuvontapalvelua.

Jaa tämä sivu: