Tarkistettu viimeksi: 23/06/2022

Määräaikainen työ

Yhtäläiset työehdot

Työnantajan on taattava osa-aikaisille työntekijöille samat työolot ja -ehdot kuin kokoaikaiselle henkilöstölle. Tämä koskee niin palkkaa, lomia, irtisanomisaikaa kuin muitakin työhön liittyviä oikeuksia ja etuja. Työnantajan on tiedotettava määräaikaisille työntekijöille, jos organisaatiossa avautuu vakituisia työpaikkoja.

Peräkkäiset määräaikaiset työsopimukset

EU-maiden on estettävä määräaikaisten työsopimusten ketjuttaminen sisällyttämällä lainsäädäntöönsä vähintään yksi seuraavista vaatimuksista:

Työterveys ja -turvallisuus

Työnantajan on ennen työn alkamista ilmoitettava työntekijälle työhön mahdollisesti liittyvistä riskeistä sekä mahdollisesti tarvittavasta erityispätevyydestä, ammattitaidosta ja terveydentilan seurannasta.

Tärkeää

Määräaikaisessa työsuhteessa olevia työntekijöitä ei eräissä EU-maissa saa osoittaa tiettyihin työtehtäviin, jotka edellyttävät erityistä terveydentilan seurantaa.

EU-lainsäädäntö

Tarvitsetko apua?

<span>Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi</span>

Eures-neuvojat

Eures-neuvojat antavat tietoa työehdoista ja -olosuhteista ja työhönottomenettelyistä omassa EU-maassasi ja rajaseutualueilla.

Onko sinulla kysyttävää yritystoiminnasta yli maiden rajojen, esimerkiksi viennistä tai toiminnan laajentamisesta toiseen EU-maahan? Enterprise Europe Network -verkoston kautta voit saada maksutonta neuvontapalvelua.

Voit hakea neuvontapalveluja myös tukipalveluhaku avulla.

Jaa tämä sivu: