Ultima verificare: 13/02/2023

Contracte pe perioadă determinată

Condiții egale de angajare

Trebuie să le oferiți angajaților cu contracte pe perioadă determinată aceleași condiții de angajare ca și personalului permanent, inclusiv în ceea ce privește remunerarea, concediul, termenele de preaviz și alte drepturi și prestații legate de încadrarea lor în muncă. În calitate de angajator, trebuie să îi informați pe angajații cu contracte pe durată determinată dacă apar posturi permanente vacante.

Contracte succesive pe perioadă determinată

Țările UE sunt obligate să introducă în legislațiile lor naționale cel puțin una din următoarele măsuri menite să prevină utilizarea abuzivă a contractelor succesive pe durată determinată:

Sănătate și siguranță

Trebuie să îi informați pe angajații dumneavoastră, înainte să înceapă să lucreze, în legătură cu posibilele riscuri pe care le presupune munca lor, oferindu-le inclusiv informații despre eventualele calificări speciale, competențele sau supravegherea medicală necesară.

Avertisment

În unele țări din UE, anumite posturi nu pot fi ocupate de lucrători cu contracte pe perioadă determinată, mai ales dacă acestea necesită supraveghere medicală specială.

Legislația UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Consilierul dumneavoastră EURES

Consilierul dumneavoastră EURES vă poate informa cu privire la condițiile de muncă și, în același timp, vă poate oferi asistență pe parcursul procesului de recrutare în țara dumneavoastră sau într-o regiune transfrontalieră.

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: