Ultima verificare: 14/10/2021

Contracte pe perioadă determinată

Condiții egale de angajare

Trebuie să le oferiți angajaților cu contracte pe perioadă determinată aceleași condiții de angajare ca și personalului permanent, inclusiv în ceea ce privește remunerarea, concediul, termenele de preaviz și alte drepturi și prestații legate de încadrarea lor în muncă. În calitate de angajator, trebuie să îi informați pe angajații cu contracte pe durată determinată dacă apar posturi permanente vacante.

Contracte succesive pe perioadă determinată

Țările UE sunt obligate să introducă în legislațiile lor naționale cel puțin una din următoarele măsuri menite să prevină utilizarea abuzivă a contractelor succesive pe durată determinată:

Sănătate și siguranță

Trebuie să îi informați pe angajații dumneavoastră, înainte să înceapă să lucreze, în legătură cu posibilele riscuri pe care le presupune munca lor, oferindu-le inclusiv informații despre eventualele calificări speciale, competențele sau supravegherea medicală necesară.

Avertisment

În unele țări din UE, anumite posturi nu pot fi ocupate de lucrători cu contracte pe perioadă determinată, mai ales dacă acestea necesită supraveghere medicală specială.

Teme conexe

Legislația UE

Sunteți afectat de Brexit?

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Consilierul dumneavoastră EURES Deschideți ca link extern

Consilierul dumneavoastră EURES vă poate informa cu privire la condițiile de muncă și, în același timp, vă poate oferi asistență pe parcursul procesului de recrutare în țara dumneavoastră sau într-o regiune transfrontalieră.

Asistență locală pentru întreprinderi

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier , de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Alte servicii de asistență

Partajați această pagină: